VIDEO 2022. vai 1922. gads? Brazīlijas izlases futbolists pārbaudes spēlē tiek apmētāts ar banānu un drazām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ričalisons
Ričalisons Foto: SIPA/Scanpix

Ar rasisma izpausmēm otrdienas, 27. septembra, pārbaudes mačā pret Tunisijas izlasi saskāries Brazīlijas futbola valstsvienības uzbrucējs Ričalisons.

Rasisma izpausmes sportā, jo sevišķi futbolā, ir milzu problēma jau ilgāku laiku. Neskatoties, ka pasaules lielākās futbola organizācijas cīnās pret rasisma apkarošanu, šī naida izpausme dažāda līmeņa futbola spēlēs joprojām ir klātesoša.

Par to nesenajā pārbaudes spēlē pret Tunisijas futbola izlasi varēja pārliecināties brazīliešu uzbrucējs Ričalisons.

25 gadus vecais futbolists guva savas izlases otros vārtus šajā spēlē, bet Parīzes "Parc des Princes" stadionā sēdošie fani viņu sagaidīja ar banānu un drazām.

Video redzams, ka Ričalisons banānu nemaz neredzēja un viņa komandas biedrs Freds to paspēra prom. Pēc mača Ričalisons atzina, ka, iespējams, nebūtu savaldījies, ja banānu būtu redzējis laicīgi.

"Pēcāk par šo runāju ar Firminju. Paldies Dievam, kurš man ļāva to nesaskatīt, jo nezinu, ko mirkļa karstumā būtu izdarījis. Cerams, ka šis fans tiks identificēts un sodīts," pēc mača teica Ričalisons.

Brazīlijas valstsvienībai šis bija pēdējais pārbaudes mačs pirms novembrī gaidāmās Pasaules kausa izcīņas, kurā brazīlieši kopā ar Serbiju Šveici un Kamerūnu spēlēs G apakšgrupā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu