"Nedomāju mainīt spēles stilu." Dāvis Bertāns par jaunas sezonas sākšanu "Mavericks" kreklā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sarunā ar žurnālistiem norādīja, ka gaidāmajā sezonā savu spēles stilu negrasās mainīt un viņa galvenā motivācija būs komandas uzvaras.

10.februārī 29 gadus vecais Bertāns kopā ar Spenseru Dinvidiju maiņas darījumā no Vašingtonas "Wizards" nonāca "Mavericks", pretējā virzienā ceļojot Kristapam Porziņģim.

"Iepriekšējās sezonas vidū tiku iemests jaunā spēles sistēmā un saņēmu īso apmācības kursu, kas man būtu jādara. Tagad varu sākt no pamatiem, lai labāk izprastu komandas spēli, noslīpētu visu un padarītu visu nedaudz vieglāku," sarunā ar preses pārstāvjiem otrdien teica Bertāns.

"Spēlēšu kā līdz šim, nedomāju mainīt savu spēles stilu. Vienmēr var vēlēties ko uzlabot, piemēram, trīspunktu metienu precizitāti. Kamēr komanda uzvar, būšu priecīgs palīdzēt komandai jebkādā veidā, kā vien varu," teica basketbolists.

Pagājušajā sezonā Bertāns "Mavericks" komandā pamatturnīrā aizvadīja 22 pamatturnīra spēles, kurās vidēji mačā sakrāja 5,3 punktus, 2,5 atlēkušās bumbas, 0,7 reizes rezultatīvi piespēlēja, tālmetienus meta ar 36%, bet soda metienus - ar 80% precizitāti.

18 "play-off" spēlēs Bertāns vidēji mačā guva 4,1 punktu, izcīnīja 1,4 atlēkušās bumbas, kā arī tālmetienus meta ar 37,3%, bet soda metienus - ar 83,3% precizitāti.

Dalasieši aizkļuva līdz izslēgšanas cīņu pusfinālam, tur sērijā ar 1-4 zaudējot nākamajai čempionei Goldensteitas "Warriors".

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu