Mūžībā aizgājis kādreizējais Rīgas mērs Māris Purgailis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes dekāns Māris Purgailis piedalās preses konferencē, kurā, noslēdzoties Rīgas brīvostas pārvaldes organizētajam studentu radošo projektu konkursam "Osta pilsētai", prezentē Rīgas Brīvostas attīstības idejas.
Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes dekāns Māris Purgailis piedalās preses konferencē, kurā, noslēdzoties Rīgas brīvostas pārvaldes organizētajam studentu radošo projektu konkursam "Osta pilsētai", prezentē Rīgas Brīvostas attīstības idejas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien, 26. septembrī mūžībā aizgājis kādreizējais Rīgas mērs Māris Purgailis, informēja Purgaiļa tuvinieki.

Purgailis bija Rīgas domes priekšsēdētājs no 1994. līdz 1997. gadam. Viņš bijis ilggadējs Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātes dekāns un profesors.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, Purgailis dzimis 1947. gadā.

Viņš beidzis Rīgas L.Paegles 1. viduskolu, bet pēc tam Latvijas Universitātes Ekonomiskās kibernētikas fakultāti, iegūstot specialitāti ekonomists-matemātiķis.

1971. gadā Purgailis sācis strādāt par pasniedzēju. Viņš ir sešu mācību grāmatu un vairāk nekā 40 zinātnisku publikāciju autors.

1991. gadā Purgailis tika ievēlēts par Rīgas pilsētas padomes deputātu, bet vēlāk par Rīgas Domes budžeta komisijas priekšsēdētāju.

1993. gadā Purgailis kļuva par Vadības un ekonomiskās informātikas fakultātes dekānu.

Rīgas domē viņš tika ievēlēts no Latvijas neatkarīgās kustības un Zaļās partijas saraksta un kļuva par Rīgas domes priekšsēdētāju,

No pašvaldības viņš ticis izvirzīts par Rīgas ostas valdes locekli, bijis Rīgas pilnvarnieks AS "Rīgas pasažieru osta".

Kopš 2001. gada Purgailis bijis Latvijas Universitātes asociētais profesors.

Atvadīšanās no Purgaiļa notiks 2022. gada 3. oktobrī plkst. 13 Rīgas Krematorijas Lielajā zālē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu