Turcijas prezidents gatavojas ar Putinu runāt par pseidoreferendumiem Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Foto: AFP/SCANPIX

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans trešdien, 28. septembrī, atklāja, ka gatavojas runāt ar kara noziedznieku Vladimiru Putinu par pseidoreferendumiem, kuri rīkoti Krievijas okupētajos Ukrainas apgabalos ar mērķi tos pievienot Krievijai.

Erdogans trešdienas vakarā sacīja, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pieprasījis Turcijas atbalstu šiem apgabaliem un to, "lai mēs pārliecinātu Putinu".

Turcijas prezidents pateica, ka viņš ceturtdien telefonsarunā runās ar Putinu par šo jautājumu.

"Es vēlētos, lai viņi nebūtu rīkojuši referendumus un mēs tā vietā varētu diplomātiski risināt šo problēmu," sacīja Erdogans.

Tā sauktie "referendumi", kas no 23. līdz 27. septembrim tika rīkoti Krievijas okupētajās Doneckas, Luhanskas, Zaporižjas un Hersonas apgabalu daļās, nav starptautiski atzīti, jo tie tika rīkoti, pārkāpjot Ukrainas un starptautiskās tiesības un bez minimālajiem demokrātijas standartiem.

NATO dalībvalstij Turcijai ir labas attiecības ar Ukrainu, tomēr tā ir arī tuva Krievijas partnere.

Putina un Erdogana telefonsarunā var tikt apspriesti arī plāni par jaunas atomelektrostacijas (AES) būvniecību Turcijas Melnās jūras piekrastes pilsētā Sinopā.

Erdogans ir izteicies, ka par šo jautājumu notiek sarunas ar Putinu. Turcijas dienvidos pašlaik tiek celta Akkuju AES, kas ir pirmā AES Turcijā un kuras būvniecība ir Krievijas valsts uzņēmuma "Rosatom" pārziņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu