ES plāno ieviest "Krimas sankcijas" pret visām okupētajām Ukrainas teritorijām, atklāj Borels

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Novikov Aleksey/Shutterstock

Eiropas Savienība (ES) iecerējusi pret visām Krievijas okupētajām Ukrainas teritorijām ieviest sankcijas, kas ir spēkā pret okupēto Krimu, trešdien, 29. septembrī, preses konferencē sacīja ES augstākais pārstāvis ārlietās Žuzeps Borels.

"Mēs paplašinām ģeogrāfisko tvērumu ierobežojumiem Krimai, kas tika pieņemti šī gada sākumā, uz Doneckas un Luhanskas apgabaliem. Tie aptvers visus Ukrainas rajonus, kurus nekontrolē valdība, ieskaitot Hersonas un Zaporižjas apgabalus, kuri neattiecas uz Donbasu un nebija iepriekšējo lēmumu daļa," paziņoja Borels.

ES ieviesa "Krimas sankcijas" pēc tam, kad Krievija 2014. gadā okupēja un anektēja šo Ukrainai piederošo pussalu.

Tās ietver aizliegumu ievest Eiropas Savienībā produkciju no Krimas Republikas vai Sevastopoles. Ir aizliegtas arī infrastruktūras un finanšu investīcijas, kā arī tūrisma pakalpojumi.

ES ierobežojumiem ir pakļauts arī noteiktu preču vai tehnoloģiju eksports vietējām kompānijām vai izmantošanai telekomunikāciju, transporta un enerģētikas nozarēs un naftas, gāzes un minerālu resursu izpētei un ieguvei.

Borels paziņoja, ka ES dalībvalstis "visapņēmīgākajā veidā" nosoda "nelikumīgos referendumus", kurus Krievija organizēja okupētajās Ukrainas teritorijās par to pievienošanu Krievijai.

Atbildot uz Krievijas veikto situācijas eskalāciju, Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena trešdien ierosināja vērst pret Krieviju jaunas sankcijas, cita starpā nosakot arī naftas cenu griestus un jaunus importa ierobežojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu