"Apple" ierīcēs vairs nevarēs lejupielādēt Krievijas uzņēmuma "VKontakte" lietotnes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Koshiro K/Shutterstock

ASV tehnoloģiju kompānija "Apple" trešdien, 28. septembrī, informēja, ka izņēmusi Krievijas uzņēmuma "VKontakte" (VK) lietotnes, no lietotņu veikala "App Store" visā pasaulē. Tā ņēmusi vērā Lielbtritānijas noteiktās sankcijas.

Lielbritānijas valdība pirmdien piemēroja jaunas sankcijas Krievijai par pseidoreferendumu organizēšanu okupētajās Ukrainas teritorijās.

Rietumvalstis uzskata par nelegāliem balsojumus par pievienošanos Krievijai, ko Maskava sarīkojusi okupētajās teritorijās Ukrainas Doneckas, Luhanskas, Hersonas un Zaporižjas apgabalos.

"Apple" norāda, ka no "App Store" izņemtās Sanktpēterburgā bāzētā tehnoloģiju uzņēmuma VK lietotnes izplatījuši izstrādātāji, kurus kontrolē puses, pret kurām Lielbritānijas valdība noteikusi sankcijas.

"Apple" un VK vēstī, ka cilvēki, kas savās ierīcēs jau uzstādījušas lietotnes, var turpināt tās izmantot, taču "App Store" vairs nebūs pieejami to atjauninājumi.

VK lietotnes tiek izmantotas ziņojumu sūtīšanai, digitālajiem maksājumiem un pārtikas produktu iegādei, kā arī kā sociālais tīkls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu