VIDEO Meitene ar redzes problēmām šķērso ielu pie "sarkanā", viņai uztriecas auto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: New Africa/Shutterstock

Uz gājēju pārejas pie tirdzniecības centra "Akropole Alfa" Rīgā cietusi kāda meitene ar redzes traucējumiem. Viņai, šķērsojot pāreju, uztriekusies automašīna. Izrādās, jauniešu kompānija, no kuriem divi ir redzes invalīdi, pārpratuma dēļ šķērsoja gājēju pāreju pie sarkanās gaismas, ziņo raidījums "Degpunktā". 

Cietusī pēc negadījuma tika nogādāta slimnīcā stabilā stāvoklī.

Ap plkst. 13 regulējamo gājēju pāreju uz Brīvības ielas šķērsoja trīs jaunieši. Divi no viņiem ir ar redzes problēmām, tāpēc pie pavadas blakus turējās un savus pienākumus pildīja suns – pavadonis.

Lai gan mājdzīvnieks ir speciāli apmācīts, viņš nepazīst luksoforu un nevarēja brīdināt par bīstamu situāciju.

"Mēs devāmies no Juglas uz "Alfu". Izkāpām no trolejbusa un sākām ātri doties uz gājēju pāreju. Tā kā mēs esam ar redzes traucējumiem, ar meiteni sākām šķērsot ielu. Mēs nedrīkstējām iet. Automašīnas jau drīkstēja braukt. Meitene cieta, un viņu aizveda uz slimnīcu," stāsta jaunietis.

Gājēji, kas redzēja negadījumu, nezināja, ka kompānijā ir cilvēki ar redzes ierobežojumiem. Apkārtējie nesaprata, kāpēc jaunieši šķērso ceļu, tiklīdz iededzies aizliedzošais signāls.

Automašīnas vadītājs un pasažieris pēc tam sniedza paskaidrojumus policijai, kamēr cietušos aprūpēja mediķi.

Jaunieši atzīst, ka kļūdījās un nenovērtēja situāciju, vienlaikus piebilst, ka gājēju pārejas galvaspilsētā bieži vien nav atbilstošas vājredzīgo vajadzībām. 

"Signāls ir ļoti kluss. Suns tikai var pievest pie pārejas, bet nezina, kad drīkst doties pāri. Suns tajā brīdī bija sekošanas pozīcijā, viņam nebija jāstrādā," stāsta vājredzīgais puisis. 

Jaunieši stāsta, ka gūtie ievainojumi nebija smagi un ar draudzeni viss būs kārtībā.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu