Pasaules pilsonis Embīds - "76ers" spīdeklis ticis jau pie trešās pilsonības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džoels Embīds
Džoels Embīds Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas "76ers" līderis Džoels Embīds ieguvis arī ASV pilsonību, vēsta ziņu aģentūra AP.

ASV raidorganizācija ESPN ziņo, ka Kamerūnā dzimušais 28 gadus vecais uzbrucējs ceturtdien paziņoja, ka pirms divām nedēļām Filadelfijā nodevis ASV pilsoņa zvērestu.

NBA aizvadītās sezonas rezultatīvākais spēlētājs uzsver, ka viņa ģimenei - basketbolista brazīliešu draudzenei Annei de Paulai un viņu divus gadus vecajam dēlam - bija galvenā loma lēmuma pieņemšanā.

"Esmu šeit jau ilgu laiku," Embīds stāstīja AP "Sixers" treniņnometnes laikā Filadelfijā. "Mans dēls ir amerikānis. Man šķita, ka, dzīvojot šeit, tā ir svētība būt amerikānim. Tāpēc es vaicāju, kāpēc gan ne?"

Embīds absolvēja vidusskolu Floridas štatā un sezonu nospēlēja Kanzasas Universitātē, bet 2014.gadā "76ers" viņu izvēlējās NBA draftā ar kopējo trešo numuru.

Jau ziņots, ka jūlijā viņš kļuva arī par Francijas pilsoni, Francijai cerot, ka viņš pārstāvēs šīs valsts izlasi. Kamerūnas izlasi Embīds oficiālās FIBA spēlēs nav pārstāvējis.

"Es tikai vēlos būt vesels un izcīnīt NBA čempiontitulu. Tad skatīsimies tālāk," par šo tematu AP pauda basketbolists.

Pēc pirmo divu NBA sezonu izlaišanas traumu dēļ pēdējo sešu sezonu laikā Embīds NBA ir bijis dominējošs spēks. Aizvadītajā sezonā Embīds sasniedza karjeras rekordus aizvadītajās spēlēs (68) un laukumā pavadītajās minūtēs (vidēji 33,8), bet viņa 30,6 punkti spēlē padarīja viņu par pirmo spēlētāju neamerikāni, kurš izcīnījis NBA rezultativākā spēlētāja titulu.

Tāpat viņam arī pamatturnīrā tika karjeras labākais sezonas rezultāts rezultatīvajās piespēlēs (4,2) un pārķertās bumbas (1,1), izcīnot arī 11,7 atlēkušās bumbas un bloķējot 1,5 metienus.

Embīds ir pieckārtējs "Visu zvaigžņu spēles" dalībnieks, četrkārtējs NBA sezonas otrās simboliskās izlases dalībnieks un trīskārtējs sezonas aizsardzības spēlētāju simboliskās izlases dalībnieks.

Sešu sezonu laikā Embīds NBA pamatturnīrā ir aizvadījis 328 spēles, kurās guvis vidēji 26 punktus spēlē, izcīnījis 11,4 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,7 pretinieku metienus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu