ASV sieviešu basketbola izlase sagrauj Kanādu un jau atkal iekļūst PK finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV basketbolistes
ASV basketbolistes Foto: AFP/SCANPIX

Par ASV sieviešu basketbola izlases, kura par pasaules labāko komandu kļuvusi desmit reizes, pretinieci Pasaules kausa (PK) finālā piektdien kļuva Ķīna.

Pusfināla mačā divu Ziemeļamerikas komandu duelī ASV ar

83:43 (27:7, 18:14, 22:8, 16:14) sagrāva Kanādu.

ASV spēli sāka ar 15:0 izrāvienu, lielāko pārsvaru pēc Kelsijas Plamas trīspunktu metiena sasniedzot 35.minūtē (79:35).

ASV uzvaru ar 17 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām sekmēja Briana Stjuarte, ar 15 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Eidža Vilsone, 14 punktus sakrāja Plama, bet desmit punktus guva Alisa Tomase.

Pretinieču rindās neviena no basketbolistēm neguva vairāk par astoņiem punktiem, par rezultatīvāko komandā kļūstot Lētišai Amihīrai.

Otrā pusfinālā piektdien Austrālija ar latviešu izcelsmes basketbolisti Sāru Blicavs sastāvā ar 59:61 (17:13, 13:23, 14:11, 15:14) piekāpās Ķīnai.

Pēc diviem pirmajiem gūtajiem punktiem spēlē Ķīna atkārtoti vadībā nonāca tikai pirmā puslaika beigās, lielāko pārsvaru panākot otrā puslaika sākumā (38:30).

Tomēr ceturtās ceturtdaļas sākumā Austrālija Ķīnu rezultātā panāca, un pēc diviem precīziem Keilas Džordžas soda metieniem minūti un 52 sekundes pirms mača beigām panāca 59:57.

46 sekundes pirms mača beigām divus punktus guva Sidzjina Huana, bet trīs sekundes pirms mača beigām divus soda metienus realizēja Siju Vana. Īzijas Magbegoras divpunktu metiens pēc minūtes pārtraukuma mača pēdējā sekundē nebija precīzs, un austrālietēm neizdevās atkārtot iepriekšējā čempionāta panākumu, kad viņas iekļuva finālā.

Savukārt Ķīna vienīgo reizi finālā spēlēja 1994.gadā, kad turnīrs arī notika Austrālijā, finālā piekāpjoties Brazīlijai.

Blicavs laukumā bija 19 minūtes un 18 sekundes, punktus negūstot. Viņa netrāpīja grozā pa vienam divpunktu un trīspunktu metienam, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un reizi rezultatīvi piespēlēja, kā arī sakrāja efektivitātes koeficientu nulle un dalītu otru sliktāko +/- rādītāju mačā -8.

Austrālietēm 15 punktus sakrāja Samanta Vitkomba, kura spēli beidza ar piecām personiskajām piezīmēm. Pa 12 punktiem guva Stefa Talbota un Magbegora, kurām arī attiecīgi desmit un sešas atlēkušās bumbas, bet desmit punktus guva Džordža.

Ķīnietēm 19 punkti, 11 atlēkušās bumbas un pieci bloķēti metieni Sjui Haņas kontā. 18 punktus guva Livei Jana, 14 punktus - Siju Vana.

Fināls un cīņa par bronzas godalgām notiks sestdien.

Iepriekšējā Pasaules kausā 2018.gadā triumfēja ASV basketbolistes, kuras uzvarējušas desmit no 18 turnīriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu