NHL pierunā Čehijas valdību atļaut krievu hokejistiem iebraukt valstī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jakovs Treņins.
Jakovs Treņins. Foto: AP/Scanpix

Neskatoties uz to, ka Čehijas valdība iepriekš liedza Krievijas hokejistiem iebraukt valstī, Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Sanhosē "Sharks" un Nešvilas "Predators" rindās spēlējošajiem krieviem atļauja iebraukt valstī tomēr tiks dota.

7. un 8.oktobrī plānotas regulārā čempionāta spēles starp "Sharks" un "Predators" vienībām, kas norisināsies Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

Tuvojoties šiem mačiem, Čehijas Ārlietu ministrija oficiālā vēstulē vērsās pie NHL, norādot, ka sakarā ar Krievijas uzsākto karu Ukrainā, Čehija neizsniegs vīzas krievu hokejistiem, un to nevajadzētu darīt arī citām Šengenas zonas valstīm.

"Sharks" vienībā ir divi Krievijas spēlētāji Aleksandrs Barabanovs un Jevģēnijs Svečnikovs, kamēr "Predators" rindās Jakovs Treņins arī ir Krievijas pilsonis.

NHL atklāja ASV raidorganizācijai ESPN, ka, veicot pārrunas ar Čehijas Ārlietu ministriju, šobrīd vairs nav šaubu par to, ka Krievijas hokejistiem tiks dota atļauja iebraukt valstī. Iepriekš Sanhosē vienības ģenerālmenedžeris Maiks Grīrs norādīja, ka vai nu uz Eiropu komandas dosies pilnos sastāvos, vai arī vispār nedosies.

Savukārt Čehijas premjerministra padomnieks drošības jautājumos Tomāšs Pojars vietējai ziņu aģentūrai "Seznam Zpravy" teica, ka neredz spēlētājus kā draudu valsts drošībai. "Tas ir privāts pasākums, viņiem ir vīzas, tāpēc no valsts skatpunkta nav iemesla viņus neielaist [valstī]," viņš piebilda.

Regulārais turnīrs Ziemeļamerikā sāksies 11.oktobrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu