No "Jaunās vienotības" visvairāk plusu Kariņam. Visvairāk svītrots Šadurskis (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents, partiju apvienības "Jaunā Vienotība" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš nodod balsi 14. Saeimas vēlēšanās 771. vēlēšanu iecirknī Siguldas kultūras centrā "Siguldas Devons".
Ministru prezidents, partiju apvienības "Jaunā Vienotība" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš nodod balsi 14. Saeimas vēlēšanās 771. vēlēšanu iecirknī Siguldas kultūras centrā "Siguldas Devons". Foto: Paula Čurkste/LETA

No partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) 14. Saeimas deputātu kandidātiem visvairāk svītrots parlamentārietis Kārlis Šadurskis, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā.

Šadurskis vēlēšanās startēja no Rīgas vēlēšanu apgabala ar trešo numuru partiju apvienības "Jaunā vienotība" saraksta. Politiķis pēc 80% balsu saskaitīšanas saņēmis apmēram 5000.

No Vidzemes vēlēšanu apgabala startējošais Hosams Abu Meri ir otrais svītrotākais JV deputāta amata kandidāts, saņemot apmēram 4000 svītrojumus.

Foto: Jaunā Vienotība sagaida vēlēšanu rezultātus

Tikmēr trešais lielākais svītrojumu skaits ir Lolitai Čigānei, kura startēja no Rīgas vēlēšanu apgabala.

Tikmēr lielāko plusu skaitu no JV kandidātu vidus, saskaitot apmēram 80% balsu, saņēmis partijas premjera amata kandidāts, esošais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Viņam vēlētāji piešķīruši apmēram 23 000 plusu.

Otrais atzītākais kandidāts ir esošais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš bija pirmais Rīgas vēlēšanu apgabala JV sarakstā.

Trešajā vietā pēc plusu skaita ir JV Saeimas frakcijas vadītājs Ainars Latkovskis.

Kā ziņots, pēc 80,5% nobalsojušo vēlētāju balsu saskaitīšanas 14.Saeimas vēlēšanās līderos ir "Jaunā vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Apvienotais saraksts (AS), liecina CVK publicētie pirmie rezultāti.

Pēc 80,5% nobalsojušo vēlētāju balsu saskaitīšanas par JV balsojuši 18,39% vēlētāju, par ZZS - 13,29%, bet par AS - 11,27%.

Tālāk seko Nacionālā apvienība (NA) ar 9,28% vēlētāju balsu, "Stabilitātei!" ar 6,76%, "Latvija pirmajā vietā" (LPV) ar 6,07%, "Progresīvie" ar 5,95%, "Attīstībai/Par!" ar 5,02%, "Saskaņa" ar 4,77%.

Vēl tālākajās vietās ierindojas "Katram un katrai" ar 3,66%, Latvijas Krievu savienība ar 3,59%, "Suverēnā vara" ar 3,14%, "Konservatīvie" ar 3,12% un "Republika" ar 1,77%.

Pašreizējie rezultāti parlamentā ļautu iekļūt astoņiem politiskajiem spēkiem. JV patlaban varētu rēķināties ar 23 mandātiem, ZZS - 16 deputātu krēsliem, AS un NA - pa 13 mandātiem, "Stabilitātei!" - 10 mandātiem, LPV - deviņiem mandātiem, "Progresīvie" - desmit mandātiem, AP - sešiem mandātiem. AP balsu īpatsvars gan ir svārstīgs un ļoti tuvs "izkrišanas" robežai, kurai savukārt tuvu ir arī partija "Saskaņa".

Kā ziņots, 14.Saeimas vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri balsi nodeva glabāšanā iepriekšējās dienās, Latvijā nobalsojuši kopumā 912 180 vēlētāju jeb 59,14% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu