Latgales vēlēšanu apgabalā uzvar "Stabilitātei!" (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Stabilitātei!" vadītājs Aleksejs Rosļikovs.
Partijas "Stabilitātei!" vadītājs Aleksejs Rosļikovs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latgalē 14. Saeimas vēlēšanās uzvarējusi Alekseja Rosļikova vadītā partija "Stabilitātei!", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Apkopojot informāciju par visām deviņām apgabalā iekļautajām pašvaldībām, šajā teritorijā uzvarējusi partija "Stabilitātei", sasniedzot 18,56% balsu.

Otrajā vietā ierindojusies Zaļo un zemnieku savienība, par kuru Latgalē kopumā nobalsoja 14,54% vēlētāju.

Savukārt "Saskaņa", kas tradicionāli bijusi līdere Latgales vēlēšanu apgabalā - īpaši "Saskaņas" politiķu vadītajās pašvaldībās, noslīdējusi līdz trešajai vietai, saņemot 11,47% balsu.

Latvijas Krievu savienība Latgalē saņēmusi 7,22% vēlētāju balsu, "Jaunā vienotība" - 6,97% balsu, partija "Latvija pirmajā vietā" tikusi pie 6,53% vēlētāju balsu, savukārt Nacionālā apvienība saņēmusi 5,78% balsu. Pēdējā partija, kurai Latgalē izdevās pārvarēt 5% barjeru, ir "Apvienotais saraksts" ar 5,12% balsu.

Latgalē ir pabeigta arī plusu un svītrojumu par deputātu kandidātiem apkopošana. Līdz šim apkopotie rezultāti liecina, ka S būs ieguvusi četrus mandātus un to no Latgales Saeimā pārstāvēs Viktorija Pleškāne, Viktors Pučka, Nadežda Tretjakova un Iļja Ivanovs, bet ZZS iegūs trīs mandātus un deputātu krēslus ieņems Kaspars Melnis, Līga Kozlovska un Anita Brakovska.

Pārējās partijas Latgalē varētu būt ieguvušas pa vienam mandātam, un Saeimā varētu nonākt Rihards Kozlovskis (JV), Vilis Krištopans (LPV), Edmunds Teirumnieks (NA), Juris Viļums (AS), Andris Vaivods (AP) un Leila Rasima (P).

Situācija gan vēl var būtiski mainīties, jo divu partiju - AP un "Saskaņas" - sasniegtie rezultāti valstī kopumā svārstās ap iekļūšanai Saeimā nepieciešamo 5% robežu. AP pašlaik ir virs barjeras un piedalās mandātu sadalē, bet "Saskaņa" ir zem un pagaidām tajā nepiedalās. Vēl atlicis saskaitīt gana daudz balsu, lai gan AP varētu izkrist no Saeimas, gan arī "Saskaņa" iegūt minimālu pārstāvniecību, tādējādi būtiski mainot kopējos rezultātus un mandātu sadalījumu.

Latgalē vēlēšanās piedalījās 57,14% vēlētāju.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu