Graudiņa/Samoilova Parīzes "BPT - Elite 16" turnīrā izcīna otro vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa.
Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien, 2. oktobrī, izcīnīja otro vietu Parīzes "Beach Pro Tour - Elite 16" turnīrā.

Graudiņa un Samoilova, kuras turnīrā izliktas ar devīto numuru, finālā ar 0-2 (16:21, 20:22) piekāpās Nīderlandes duetam Raisa Shona/Katja Stama (10.).

Nīderlandietes izvirzījās vadībā jau pašā spēles sākumā, panākot 4:0 un 7:2, un noturēja pārsvaru līdz seta beigām.

Otrajā setā, kurā pirmo punktu guva latvietes, cīņa ritēja punkts punktā, nīderlandietēm vadībā pirmoreiz izvirzoties ar 7:6. Latvijas duets vadību atguva (9:8), tad zaudēja divus punktus pēc kārtas (9:10), bet pēc 10:10 piekāpās trijās izspēlēs pēc kārtas - 10:13.

Drīz vien pretinieces bija noķertas (14:14), taču līdz pat seta beigām pussolīti priekšā bija nīderlandietes, panākot divas mačbumbas - 20:18 viņu labā. Tās tika atspēlētas, taču nākamos divus punktus guva nīderlandietes, svinot uzvaru turnīrā, - 22:20.

Ar uzbrukumu Samoilova guva 15, Graudiņa - astoņus punktus, blokā vienreiz izcēlās Graudiņa, bet ar servi abas volejbolistes guva pa punktam, kopā pieļaujot deviņas kļūdas.

Pretiniecēm Shona uzbrukumā guva 22, bet Stama - 11 punktus, blokā divreiz izcēlās Stama, ar servi vienu punktu gūstot Shonai. Abas kopā nīderlandietes kļūdījās 11 reizes.

Par sniegumu Parīzē Latvijas duets nopelnīja 1100 pasaules ranga punktu.

Savukārt cīņā par bronzu sacensībās ar pirmo numuru izsētās pasaules čempiones no Brazīlijas Eduarda Lizboa un Ana Patrisija Silva ar 2-1 (21:12, 13:21, 15:8) pieveica amerikānietes Kelliju Čenu un Betsiju Flintu.

Jau ziņots, ka Latvijas duets A grupā, izcīnot divas uzvaras trīs mačos, ierindojās otrajā pozīcijā. Pirmajā mačā Graudiņa/Samoilova ar 1-2 piekāpās Lizboai un Silvai, bet pēc tam ar 2-0 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo Slovēnijas pāri Tjaša Kotnika/Tajda Lovšina (16.) un Vācijas duetu Karla Borgere/Sandra Itlingere (8.).

Ceturtdaļfinālā Graudiņa/Samoilova ar 2-0 uzvarēja Šveices pāri Nīna Brunnere/Tanja Hiberli, kuru šovasar pieveica Eiropas čempionāta finālā, bet pusfinālā ar 2-1 pirmoreiz guva panākumu pār Lizbou un Silvu.

"Pro Beach Tour" rangā pirmā līmeņa sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās - "Futures" sacensības. Sezonas pirmajā "Elite 16" turnīrā Meksikā Graudiņa/Samoilova izcīnīja otro vietu.

Parīzē norisinās sezonas sestais un noslēdzošais "Elite 16" posms. Graudiņa/Samoilova labāko rezultātu sasniedza pirmajā posmā Meksikā, kad sasniedza finālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu