Pirmdien prezidents tiksies ar 14. Saeimā ievēlētajām partijām (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits nodod balsi 14. Saeimas vēlēšanās.
Valsts prezidents Egils Levits nodod balsi 14. Saeimas vēlēšanās. Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmdien, 3. oktobrī, Valsts prezidents Egils Levits uz Rīgas pili aicinās visus Saeimā ievēlētos politiskos spēkus, prezidents norāda sociālajos tīklos.

Pēc prezidenta paustā, tikšanās mērķis būšot pārrunāt redzējumu par nākamās valdības uzdevumiem.

Tāpat Levits pateicās visiem tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas piedalījās vēlēšanās un apliecināja, ka sabiedrība nav vienaldzīga par savas valsts nākotni.

Kā informēja prezidenta padomniece Aiva Rozenberga, 3. oktobrī plkst. 9 prezidents Rīgas pilī tiksies ar "Jaunās Vienotības" (JV) pārstāvjiem.

Jau rakstīts, ka Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) turpina apkopot vēlēšanu rezultātus, taču sāk iezīmēties nākamās Saeimas sastāvs.

Foto: Valsts prezidents un kundze nodod balsi 14. Saeimas vēlēšanās

Pašlaik ir apkopota informācija par balsotāju izvēli 1017 vēlēšanu iecirkņos no 1055, un situācija vēl var būtiski mainīties, jo divu partiju sasniegtie rezultāti svārstās ap iekļūšanai Saeimā nepieciešamo 5% robežu. Tāpat informācija par deputātu kandidātu svītrojumiem un tiem ievilktajiem plusiem turpina mainīties.

Pēc pašreiz CVK mājaslapā pieejamās informācijas, JV nākamajā Saeimā varētu būt ieguvusi 23 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 16, "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) - pa 13, "Stabilitātei!" (S) un "Progresīvie" (P) - pa 10, bet "Latvija pirmajā vietā" (LPV) - 9 mandātus.

Tikmēr "Attīstībai/Par" (AP) un "Saskaņas" rezultāti pašlaik ir ļoti tuvi 5% barjerai: AP pašlaik savākusi 5% balsu, kas parlamentā ļautu iegūt sešus mandātus, kamēr "Saskaņa" ir tūlīt aiz strīpas. Vēl atlicis saskaitīt gana daudz balsu, lai gan AP varētu izkrist no Saeimas, tādējādi būtiski mainot kopējos rezultātus un mandātu sadalījumu.

14. Saeimas vēlēšanās Latvijā nobalsoja kopumā 59,4% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu