Ostapenko vienas vietas kāpums WTA rangā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Tairo Lutter

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) rangā pakāpusies uz 16. pozīciju.

Tikmēr dubultspēlēs Ostapenko saglabā devīto pozīciju.

2022.gada sezonas vērtējumā Ostapenko vienspēlēs saglabā 18.pozīciju, bet dubultspēlēs ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku joprojām ieņem trešo vietu. Aizvadītajā nedēļā Ostapenko piedalījās Tallinas "WTA 250" turnīrā, kurā piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā.

Vēl Daniela Vismane rangā pakāpusies par vienu pozīciju (265.), Darja Semeņistaja - par 17 (269.), bet Diāna Marcinkēviča - par vienu (307.), bet trīs vietas atguvusi pauzi tenisā paņēmusī Anastasija Sevastova (529.). Kamilla Bartone ir vienu vietu zemāk (585.), Anna Ozerova pakāpusies par trim vietām (941.), divu pozīciju kritums ir Līgai Dekmeijerei (1170.), kamēr Margarita Ignatjeva pakāpusies par astoņām vietām uz augšu (1392.).

WTA ranga līderes godā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, bet otro vietu ieņem tunisiete Onsa Žabēra, kamēr trešā ir igauniete Anete Kontaveita, kura šonedēļ rangā apsteigusi Spānijas pirmo raketi Paulu Badosu. Piekto vietu šonedēļ ieņem neitrālā sportiste Arina Sabaļenka, kas par pozīciju uz leju nobīdījusi amerikānieti Džesiku Pegulu, bet septītā ir grieķiete Marija Sakari. Aastotā joprojām ir Koko Gofa no ASV, devītā - sezonu noslēgusī rumāniete Simona Halepa, bet labāko desmitnieku noslēdz Francijas sportiste Karolīne Garsija.

Dubultspēļu rangā Latvijas otrā rakete ir Marcinkēviča, kura pakāpusies par divām vietām augstāk uz 218.pozīciju. Arī pārējās Latvijas tenisistes rangā veikušas kāpumu - Vismane par septiņām vietām (253.), Semeņistaja - vienu (328.), vienu - Bartone (374.), astoņas pozīcijas ieguvusi Patrīcija Špaka (892.), septiņu vietu kāpums ir Elzai Tomasei (938.), desmit vietas atguvusi Dekmeijere (1018.), 47 pozīcijas augstāk ir Ignatjeva (1293.), deviņas vietas atguvusi Ignatjeva (1326.), bet Denīzai Marcinkēvičai 26 vietu uzlabojums (1481.).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu