"Izvairīties no netīrajām masām?" "Facebook" dibinātājs Zakerbergs izpelnās asu kritiku par UFC cīņu šova "izīrēšanu"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sociālo mediju platformas "Facebook" dibinātājs Marks Zakerbergs izpelnījies kritiku par aizvadītajā nedēļas nogalē notikušā "UFC Vegas 61" cīņu šova izīrēšanu.

Lai gan UFC prezidents Deina Vaits savā "Twitter" kontā noliedza, ka Zakerbergs "Apex" centru izīrēja savām vajadzībām, tomēr šo cīņu klātienē varēja vērot tikai Zakerbergs un viņam pietuvinātas personas, kā arī pirms cīņām nenorisinājās ierastā preses konference.

Šis cīņu šovs norisinājās aiz aizvērtām durvīm un klātienē bija tikai Zakerbergs un viņa cilvēki, kā arī ESPN pārstāvji (UFC oficiālais partneris) un UFC darboņi. Līdz ar to ir skaidrs, ka "UFC Vegas 61" cīņu šovs bija pakārtots Zakerbergam, kurš ir liels MMA un džiudžitsa fans. 

Cīņu šova galvenajā duelī uzvaru pār džiudžitsa speciālisti Makenziju Dērnu izcīnīja Jana Ksjaonana, uzvarot pēc tiesnešu lēmuma (48-47 x3).

Iespēju uzrunāt miljardieri pēc savas uzvaras pār Alekseju Oleiņiku nelaida garām Ilirs Latifi: "Es zinu, ka Marks Zakerbergs ir šeit. Zini, tu mums arī vari piemest kādu bonusu. Palīdzi mums."

Citi cīkstoņi un fani šādu Zakerberga rīcību salīdzināja ar senajiem laikiem, kad cilvēki arēnā cīnījās uz dzīvību un nāvi, lai izklaidētu sabiedrības bagātāko daļu.

Bijušais UFC cīkstonis Neitans Kuarijs šādu organizācijas lēmumu uzskata par pazemojošu.

"Noliec viņus mūsu priekšā un ļauj viņiem izliet asinis mūsu prieka dēļ. Tā gadsimtu laikā allaž teikusi valdošā sabiedrības daļa. Varbūt es esmu vienīgais, bet man šķiet pazemojoši, ka mums tiek noteikts, kad, kur, ar ko un kādā apģērbā cīnīties," rakstīja Kuarijs, piebilstot, ka, viņaprāt, šis nebija apdomāts mārketinga gājiens no UFC puses.

"Jā, kurš no mums gan nav nopircis visu cīņu šovu, lai skatītos, kā atlēti viens otru šķaida, jo es gribu izvairīties no netīrajām masām," citā tvītā rakstīja Kuarijs.

Bijušais vieglā svara titula pretendents Als Aikvinta norādīja, ka cīņu šovos galvenie tomēr ir fani un Zakerbergs cīņas varēja skatīties no mājām.

"Kad man kaut kas interesē, pirmais, par ko iedomājos, ir citu fanu izolēšana"

Cits lietotājs uzskata, ka cīkstoņu cīnīšanās, lai iepriecinātu miljardieri, nav pieņemama

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu