"Suns" piekāpjas "36ers" un kļūst par pirmo NBA komandu, kas pēdējo sešu gadu laikā zaudējusi citas līgas klubam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Devins Bukers un Kriss Pols
Devins Bukers un Kriss Pols Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Fīniksas "Suns" svētdien pārbaudes spēlē piedzīvoja zaudējumu pret Austrālijas Nacionālās līgas komandu Adelaidas "36ers", kļūstot par pirmo NBA vienību kopš 2016.gada, kas zaudējusi citā līgā spēlējošam klubam.

"Suns", kas pēdējo oficiālo maču aizvadīja maijā, zaudējot NBA izslēgšanas spēļu pusfinālā Dalasas "Mavericks", savā laukumā ar rezultātu 124:134 (28:33, 31:38, 31:25, 34:38) piekāpās "36ers".

Adelaidas komanda, kas parasti mačus aizvada laukumos pēc FIBA noteikumiem, trīspunktu līnijai esot tuvāk nekā NBA laukumos, guva 24 no 34 tālmetieniem un vienubrīd bija vadībā pat ar 16 punktu pārsvaru.

Uzvarētāju rindās Kreigs Rendals, realizējot deviņus no 17 trīs punktu metieniem, guva 35 punktus, kamēr 32 punktus pievienoja Roberts Frenkss, un vēl 22 punktus sakrāja Antoniuss Klīvlends.

"Suns" rindās 23 punktus guva Kamerons Peins, bet ar 22 punktiem izcēlās Mikals Bridžess un Deandē Eitons.

Pēdējo reizi kāda no NBA komandā piedzīvoja zaudējumu pret kādā citā līgā spēlējošu komandu 2016.gadā, kad Oklahomas "Thunder" ar 137:142 piekāpās Madrides "Real", kuras rindās tobrīd vēl spēlēja Luka Dončičs.

Pagājušajā sezonā "Suns", uzvarot 64 regulārā čempionāta spēlē, sasniedza jaunu rekordu, bet izslēgšanas spēļu pusfināla sērijā ar 3-4 atzina "Mavericks" pārākumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu