10 rupjākās lietas, ko cilvēki pastrādā pārtikas veikalos (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Aida Martinez/Shutterstock

Etiķetes eksperti uzskaitījuši 10 rupjākās lietas, ko cilvēki mēdz darīt pārtikas veikalos.

Vairumam no mums iepirkšanās lielveikalos ir ierasta nodarbe, taču tas nav attaisnojums rupjai uzvedībai.

ASV medijs "Huffington Post" vērsās pie etiķetes ekspertiem ar jautājumu, kādas rupjības cilvēki visbiežāk pastrādā pārtikas lielveikalos. Eksperti arī sniedza padomus, kā no tām izvairīties. 

1. Ātrās kases izmantošana ar pārāk daudzām precēm

Ievērojiet ātrajā kasē noteikto preču skaita ierobežojumu un neiepērcieties tur, ja preču skaits grozā ir vairāk par atļauto. Nevienam nepatīk stāvēt rindā, taču tas nav attaisnojums noteikumu pārkāpšanai.

2. Satiksmes noteikumu neievērošana veikala ejās

Veikalos darbojas tie paši noteikumi, kas uz gājēju ietves. Netraucējiet citu cilvēku kustību, pēkšņi apstājoties vai mainot virzienu. Turiet acis vaļā!

3. Atvērt preces, bet tās nenopirkt

Izvairieties atvērt iepakojumu, lai to pasmaržotu vai pagaršotu, bet vēlāk noliktu atpakaļ plauktā. Nečamdiet maizi vai augļus tāpat vien! Covid-19 pandēmijas dēļ ir īpaši svarīgi pievērst uzmanību higiēnai sabiedriskās vietās.

4. Necieņa pret citu cilvēku personīgo telpu

Pieklājīgi sabiedrības locekļi ciena savus līdzpilsoņus. Attāluma ievērošana arī palīdz samazināt vīrusu slimību izplatīšanos.

5. Preču ņemšana no citu pircēju ratiņiem

Ja kāds nestāv blakus iepirkumu ratiņiem, tas nenozīmē, ka to saturu jūs varat brīvi paņemt. Pat ja tā ir pēdējā piena paka!

6. Kavēties pie kases

Stāvot rindā pie kases, jau laikus meklējiet savu bankas karti vai skaidru naudu, lai norēķināšanās neaizņemtu pārāk daudz laika. Nelieciet pārējiem gaidīt rindā, kamēr jūs skrienat atpakaļ uz veikala plauktiem, lai paķertu olas, kuras aizmirsāt ielikt groziņā.

7. Preču "atgriešana" nejauši izvēlētās vietās

Dažreiz jūs preci ieliekat ratiņos, taču vēlāk saprotat, ka tā jums tomēr nav vajadzīga. Ja jūs atrodaties tālu no īstā plaukta, ļoti vilinoša varētu šķist doma atstāt preci nejaušā vietā. Ja pārdomājat, jums tomēr būtu jānodod prece veikala darbiniekam vai kasierim, it īpaši gadījumos, ja tā ir paņemta no ledusskapja vai saldētavas!

8. Nepievērst uzmanību apkārt notiekošajam

Mēģiniet pievērst uzmanību apkārt esošajiem cilvēkiem un lietām, īpaši, ja iepērkaties kopā ar bērniem. Neļaujiet viņiem skraidīt pa veikalu tā, kas traucē citiem pircējiem. Piemēram, ja redzat, ka kāds nevar aizsniegties līdz plauktā esošai precei, tad piedāvājiet savu palīdzīgo roku, ja varat.

9. Atstāt novārtā iepirkumu ratiņus

Aizvediet ratiņus uz norādīto vietu, neatstājiet tos autostāvvietas vidū, jo tie var sabojāt automašīnas.

10. Agresīva uzvedība autostāvvietā

Autostāvvietā var rasties spriedze, jo visi steidzas. Tomēr ir pieklājīgi dot ceļu cilvēkiem, kuri dodas uz veikalu. Pārtikas preču veikaliem parasti ir lielas autostāvvietas, tāpēc, ja jums ir vairākas reizes jāriņķo apkārt, ir vērts saglabāt mieru. Noteikti ir jāizvairās no auto novietošanas invalīdu stāvvietās, ja jums nav atļaujas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu