Agresorvalsts parlaments vienbalsīgi atbalsta Ukrainas apgabalu aneksiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome atbalsta Ukrainas apgabalu aneksiju.
Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome atbalsta Ukrainas apgabalu aneksiju. Foto: EPA/Scanpix

Pirmdien, 3. oktobrī, Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome vienbalsīgi atbalstīja likumprojektu, kas nosaka četru Ukrainas apgabalu aneksiju. Rietumi un Ukraina to neatzīst un uzskata par pilnīgi pretlikumīgu.

Likumprojektu atbalstīja visi Valsts domes deputāti. Neviens no balsošanas neatturējās, liecina parlamenta apakšpalātas mājaslapā publiskotā informācija.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien svinīgā ceremonijā Kremlī paziņoja, ka Ukrainas Donbasa "republiku" un okupēto Hersonas un Zaporižjas apgabalu daļu iedzīvotāji uz visiem laikiem kļūst par Krievijas pilsoņiem.

Ukraina uz to reaģēja, oficiāli iesniedzot NATO lūgumu uzņemt to organizācijā, un paziņoja, ka nekad nevienosies ar Krieviju, kamēr pie varas atradīsies Putins.

Luhanskas, Doneckas, Hersonas un Zaporižjas apgabali rada zemes koridoru starp Krieviju un Ukrainai piederošo Krimas pussalu, ko Krievija anektēja 2014. gadā. Pieci apgabali kopā sastāda aptuveni 20% no Ukrainas teritorijas.

Krievijas karaspēks nekontrolē visu Hersonas un Zaporižjas apgabalu teritoriju, un Kremlis vēl nav apstiprinājis, kuru rajonus tieši anektēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu