Lemberga virzīšana uz premjera amatu būtu milzīgs drošības risks, uzskata Levits (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Ministru prezidenta amata kandidāts, bijušais Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Ministru prezidenta amata kandidāts, bijušais Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts prezidents Egils Levits intervijā Latvijas Radio raidījumam "Krustpunktā" pauda viedokli, ka Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) piedāvātā premjera Aivara Lemberga virzīšana šajā amatā būtu milzīgs drošības risks valstij.

Atbildot uz jautājumu, vai Lembergu iespējams nominēt par premjerministru, Levits izteicās noraidoši.

"Ne ar mani. Es nekādā ziņā tā kaut ko neiedomājos. Tas ir milzīgs drošības risks Latvijai. Tas ir izslēgts."

Prezidents uzsvēra, ka tas ir cilvēks, kas reprezentē oligarhiju, korupciju, pret kuru ir vērstas ASV sankcijas, tādējādi pamatojot drošības risku.

ZZS pirms pozīcijas formulēšanas sagaidīs citu partiju oficiālos lēmumus

Pirms savas pozīcijas formulēšanas mēs sagaidīs oficiālus lēmumus no citām partijām, pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu žurnālistiem paziņoja viens no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderiem Viktors Valainis.

Vaicāts, vai no prezidenta ir sadzirdējis mājienus par ZZS palikšanu opozīcijā, Valainis norādīja, ka paļausies uz Satversmē noteikto ceļu, kurā prezidents nominē premjera amata kandidātu, kurš izvēlēsies partijas, kuras aicināt koalīcijā.

Foto: Valsts prezidents tiekas ar 14. Saeimā ievēlētās partijas "Zaļo un zemnieku savienība" pārstāvjiem

Partija respektē vēlētāju izvēli un saprot, kādi varētu būt tālākie citu partiju soļi, sacīja ZZS pārstāvis, vienlaikus minot, ka tos komentēs tad, kad tie būs notikuši.

Atbildot uz jautājumu, kādēļ uz tikšanos ar prezidentu Valainis ir ieradies viens un kāpēc viņam nav pievienojies partijas premjera kandidāts Aivars Lembergs, politiķis vien atbildēja, ka tāds esot bijis ZZS valdes lēmums.

"Ja būs nepieciešamība Levitam tikties ar Lembergu, tad tā notiks, bet, ja tādas nepieciešamības nav, tad tā nenotiek," sacīja Valainis.

ZZS pārstāvis skaidroja, ka ar prezidentu ir pārrunājis priekšvēlēšanu procesu, turpmāko sadarbību un komunikāciju. "Strādāsim tālāk," sacīja deputāts.

Pēc politiķa teiktā, partija saglabāšot savus principus, par kuriem iestāties - par reģionu attīstību un atbildību, kā arī par vienlīdzīgu attieksmi.

Prezidents esot arī pateicies ZZS par sadarbību Saeimā.

Jau vēstīts, ka 14. Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība - 16, "Apvienotais saraksts" - 15, Nacionālā apvienība - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10 un "Latvija pirmajā vietā", kura ieguvusi deviņus mandātus.

14.Saeimas vēlēšanās Latvijā nobalsoja 59,4% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu