"Vardarbības akts." Ziemeļkoreja izšāvusi ballistisko raķeti, kas pārlidojusi pār Japānu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ziemeļkoreja izšāvusi raķeti, kas pārlidojusi Japānu.
Ziemeļkoreja izšāvusi raķeti, kas pārlidojusi Japānu. Foto: EPA/Scanpix

Otrdien, 4. oktobrī, Ziemeļkoreja izšāva vidēja darbības rādiusa ballistisko raķeti, kas pārlidoja pāri Japānai un iekrita Klusajā okeānā, informē Dienvidkorejas un Japānas pārstāvji.

Šis raķetes izmēģinājums ir būtiska eskalācija Phenhanas centienos kāpināt savu ieroču izmēģinājumus. Ziemeļkorejas izšauta raķete iepriekšējo reizi bija pārlidojusi Japānu 2017. gadā, kad Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un toreizējais ASV prezidents Donalds Tramps apmainījās ar apvainojumiem.

Dienvidkorejas armija paziņoja, ka ir "noteikusi vienu iespējamu vidēja darbības rādiusa ballistisko raķeti, kas tika palaista no Čagando provinces Mupjonri rajona (..) un pārlidoja Japānu austrumu virzienā".

Dienvidkorejas armijas ģenerālštābs paziņoja, ka armija "saglabā pilnas gatavības stāvokli un cieši sadarbojas ar ASV, pastiprinot novērošanu un modrību".

Japāna apstiprināja, ka Phenjana palaidusi iespējamu ballistisko raķeti, kā arī aktivizēja valsts raķešu brīdinājuma sistēmu un izdeva brīdinājumus iedzīvotājiem evakuēties.

"Tiek uzskatīts, ka ballistiskā raķete pārlidojusi mūsu valstij un iekritusi Klusajā okeānā.

Šis ir vardarbības akts pēc atkārtotām ballistisko raķešu palaišanām pēdējā laikā. Mēs to stingri nosodām," reportieriem paziņoja Japānas premjerministrs Fumio Kisida.

Ziemeļkoreja pagājušajā nedēļā čettreiz izšāva īsa darbības rādiusa ballistiskās raķetes, tostarp dažas stundas pēc ASV viceprezidentes Kamalas Harisas vizītes Seulā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu