Saeimā ievēlētais ģimenes ārsts Jakovins skaidro, kā plāno turpināt savu praksi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimā ievēlētais Valmieras novada ģimenes ārsts Juris Jakovins (ZZS) ir apņēmies turpināt savu praksi, pacientu aprūpei talkā ņemot divus jau pensionētus ārstus.

Jakovins aģentūrai LETA stāstīja, ka ir vienojies ar diviem pensionētiem ārstiem, kuri viņa prombūtnes laikā sniegs palīdzību pacientiem. Ārsts uzsver, ka viņš jau 40 gadus strādā sestdienās un svētdienu priekšpusdienās, tādēļ viņa pacientiem neesot jāraizējas, ka viņi paliks bez veselības aprūpes.

Runājot par darbiem, kurus Jakovins plāno paveikt Saeimā, viņš kā pirmo prioritāti nosauca veselības aprūpes jomu, kur "pašlaik esošais haoss veselības aprūpes sistēmā ir steidzami jānovērš" un to nevarot paveikt cilvēki, kuriem nav reālas darba pieredzes medicīnas iestādēs.

Viņš kritizēja līdzšinējā ministra un Veselības ministrijas (VM) speciālistu darbu. "Kādreiz uz VM darbā aicināja mediķus, kuri darba pieredzi guvuši kādā no reģionālajām slimnīcām nevis pianistu vai garkājainas meitenes uzreiz pēc augstskolas," komentēja ģimenes ārsts.

Jakovins uzskata, ka viņam ikdienā, strādājot ar pacientiem, ir gūta plaša darba pieredze, kas varētu būt noderīga likumdošanas izstrādē. Pašlaik gan izskatās, ka Jakovina pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība, visticamāk, atkal tiks atstāta opozīcijā.

Atbilstoši Nacionālā veselības dienesta (NVD) datiem, Jakovina pacienti ir 6147 pieaugušie un 718 bērni.

Jakovins ir arī Valmieras novada domes deputāts.

Jau vēstīts, ka 14.Saeimas vēlēšanās "Jaunā vienotība" ieguva 26 mandātus, ZZS - 16, "Apvienotais saraksts" - 15, "Nacionālā apvienība" - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10, bet "Latvija pirmajā vietā" - deviņus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu