Par karu Ukrainā līdzatbildīgi visi, kuri tic Krievijas imperiālismam un koloniālismam, pauž Levits (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Edijs Pālens/LETA

Izraisītais karš Ukrainā nav tikai Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbildība, bet līdzatbildīgi ir visi, kuri tic Krievijas imperiālismam un koloniālismam, piedaloties Varšavas drošības forumā, sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Levits šodien piedalījās Varšavas drošības forumā augsta līmeņa diskusijā par NATO lomu Baltijas valstu drošībā un ģeopolitiskajiem izaicinājumiem Eiropā.

Diskutējot par to, vai līdz ar Krievijas karu Ukrainā ir pieaudzis apdraudējums Baltijas valstīm, Valsts prezidents atsaucās uz NATO samitu Madridē šī gada jūnijā, kur sabiedrotie skaidri apliecinājuši, ka izprot Baltijas valstu vajadzības, vienbalsīgi apstiprinot jauno NATO stratēģisko koncepciju, kas paredz visaptverošu un koordinētu pieeju NATO Austrumu flanga un īpaši Baltijas valstu aizsardzības stiprināšanai.

Runājot par Krievijas agresijas noziegumu Ukrainā, Valsts prezidents norādīja, ka nesodāmība par šādu noziegumu izdarīšanu ir nepieņemama.

Levits kārtējo reizi stingri uzsvēra, ka ir nepieciešams izveidot īpašu starptautisku tribunālu, kas izmeklētu un tiesātu Krievijas valsti par agresijas noziegumu Ukrainā.

Diskutējot par ilgtermiņa ģeopolitiskajiem izaicinājumiem Eiropā, Levits atzīmēja, ka Krievija vienmēr būs Baltijas valstu kaimiņš un visi ilgojas redzēt brīvu, demokrātisku, stabilu un prognozējamu Krieviju bez imperiālistiskām un koloniālām ambīcijām. Autoritārajiem režīmiem jākļūst par pagātnes mācībām, piebilda Valsts prezidents.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu