Policistei par bezdarbību uzbrukumā jaunietim ar Ukrainas karogu draud vairāki gadi cietumā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Nu jau bijušajai policistei, kuras dzīvesbiedrs Āgenskalnā piekāva jaunieti ar Ukrainas karogu uz pleciem, draud līdz trīs gadiem cietumā, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Iekšējās drošības birojs beidzis izmeklēšanu šajā lietā, un tā nonākusi prokuratūrā.

Prokurora Kaspara Andruškina ieskatā nu jau bijusī policiste ar savu bezdarbību ne vien, iespējams, tīši sabotējusi izmeklēšanu, bet arī nodarījusi būtisku kaitējumu visam policijas tēlam.

"Brīdī, kad viņas dzīvesbiedrs izkāpa no auto un sāka sist skolnieku ar Ukrainas karogu ap kaklu, mašīnā sēdošā policijas inspektore nebija vienkārši blakussēdētāja.

Likums par policiju nosaka, ka policists ir policists visu diennakti un par jebkuru likumpārkāpumu ziņo tuvākajā iecirknī. Viņa to nedarīja. Un vēlāk neatvēra dzīvokļa durvis likumsargiem, kuri bija atraduši abu dzīvesvietu, šo likumu pārkāpjot atkal," sacīja prokurors.

Viņš arī norādīja, ka bijusī policiste deva iespēju likumpārkāpumu izdarījušai personai slēpties un slēpt pierādījumus, bet būtiskākais – sniedza apzināti nepatiesu informāciju valsts amatpersonām.

Nu jau bijusī policiste, kurai ar policijas priekšnieka rīkojumu liegts ieņemt jebkādu amatu Iekšlietu ministrijas struktūrās, kopā ar aizstāvi pieprasījusi laiku līdz novembrim, lai sniegtu rakstveida liecības. "Mums ir jāgaida uz aizstāvību. Nav noslēpums, ka katrā procesā varam saskarties ar procesuāliem huligāniem, arī šajā situācijā gaidām novembri. Nevaram pārkāpt personas tiesības uz aizstāvību," sacīja Andruškins.

Prokurora ieskatā – bijusī inspektore ir nodarījusi būtisku kaitējumu, jo grauta visas Valsts policijas reputācija.

Plašāk LTV sižetā:

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu