ES plāno nākamā gada budžetā integrēt palīdzību Ukrainai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas karogi.
Ukrainas karogi. Foto: Paula Čurkste/LETA

Eiropas Savienības (ES) valstu finanšu ministri otrdien vienojās integrēt finanšu palīdzību Ukrainai ES 2023. gada budžetā, lai padarītu šo palīdzību strukturētāku un paredzamāku, paziņoja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis.

Domājams, ka šis solis tālāk stiprinās attiecības starp ES un bloka kandidātvalsti Ukrainu, kura ar grūtībām nodrošina valdības funkcionēšanu, cīnoties pret Krievijas 24. februārī sākto pilna apjoma iebrukumu.

Dombrovskis sarunā ar žurnālistiem pēc ministru sanāksmes atzina, ka šogad ES finanšu palīdzības maksājumi Ukrainai notikuši neregulāri, tāpēc Kijevas administrācija ir nobažījusies, jo tai regulāri jāmaksā algas valsts darbiniekiem un pensijas.

ES jau maijā piekrita atbalstīt Ukrainu ar deviņiem miljardiem eiro, bet pirmais maksājums viena miljarda eiro apmērā tika veikts tikai jūlijā.

Dombrovskis sacīja, ka nākamais maksājums piecu miljardu eiro apjomā tiks veikts līdz oktobra vidum, bet atlikušie trīs miljardi eiro - divos maksājumos novembrī un decembrī.

"Ir svarīgi, lai nākamgad būtu prognozējamāka [palīdzības] plūsma Ukrainai, tāpēc mūsu nodoms ir to integrēt diskusijās par ES budžetu 2023. gadam un tādējādi padarīt šo plūsmu stabilāku. Ministri ir vienojušies par šo pieeju," sacīja Dombrovskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu