"Stingra ES atbilde uz Putina nelikumīgo teritoriju aneksiju." Dalībvalstis vienojušās par astoto sankciju paketi pret Krieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Savienības karogi.
Eiropas Savienības karogi. Foto: jorisvo/Shutterstock

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis trešdien vienojušās par astoto sankciju paketi pret Krieviju, reaģējot uz Maskavas iebrukumu Ukrainā, ziņo avoti diplomātiskajās aprindās.

Cita starpā tā ietver cenu griestu noteikšanu Krievijas naftai.

Vienošanās paver ceļu aizliegumam ES uzņēmumiem transportēt Krievijas naftu uz valstīm ārpus ES, ja tās cena pārsniedz konkrētu līmeni.

Šīs sankcijas paplašina iepriekšējo ES aizliegumu pirkt un importēt Krievijas jēlnaftu un vairākus naftas produktus.

Saskaņā ar jaunajām sankcijām ES pilsoņiem būs arī aizliegts ieņemt amatus Krievijas valstij piederošos uzņēmumos, tiks ierobežots ķīmisko vielu un elektronikas eksports uz Krieviju un noteikts importa aizliegums Krievijas produktiem septiņu miljardu eiro apmērā, atklāja avoti.

Sankcijas vēl ir apstiprināšanas procesā, un, ja nekādi šķēršļi neradīsies, tās tiks publiskotas un stāsies spēkā ceturtdien, tviterī pavēstīja Čehijas sūtne ES.

"Mēs tikko esam panākuši politisku vienošanos par jaunām sankcijām pret Krieviju - stingru ES atbildi uz Putina nelikumīgo teritoriju aneksiju," paziņoja Čehijas sūtne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu