"Vienā brīdī vienkārši atmetu ar roku." Merzļikins neslēpj rūgtumu piedzīvoto PČ laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtu vīrs Elvis Merzļikins sarunā ar "Sporta Avīzi" neslēpj, ka par šogad aizvadīto pasaules čempionātu ir zināma rūgtuma sajūta.

Latvijas hokeja izlase Somijā notikušajā 2022. gada pasaules čempionātā ierindojās 10. vietā, jau trešo turnīru pēc kārtas nekvalificējoties izslēgšanas mačiem.

Merzļikins, kuram pirms turnīra publiskajā telpā nereti tika pievienota "glābēja" birka, aizvadīja neveiksmīgu čempionātu, atvairot 86,2% pretinieku metienu un vidēji mačā zaudējot 4,26 ripas.

Vārtu vīrs sarunā ar "Sporta Avīzi" atzina, ka šogad izlasē nav jutis ģimenisku atmosfēru.

"Neuzskatu, ka tajā čempionātā nospēlējām tā, kā mēs visi mākam spēlēt, zinu, ka varam labāk. Tas nebija labākais čempionāts kā komandai. Diemžēl redzēju individuālismu, bet, kad 2018. gadā tikām ceturtdaļfinālā, bijām kā vienota ģimene," norādīja Merzļikins.

Vārtsargs atzīst, ka čempionāta laikā cīnījies ar savainojumu, bet turnīra gaitā viņš sapratis, ka izlasei labāk veicas ar Artūru Šilovu vārtos.

"Man bija trauma, spēlēju, neskatoties uz to, bet vienā brīdī vienkārši atmetu ar roku, jo redzēju, ka komandai ir labāks rezultāts, vārtos stāvot Šilovam," sacīja Merzļikins.

28 gadus vecais vārtsargs intervijā gan neslēpa prieku par gados jaunāko kolēģi, kuram šī bijusi lieliska pieredze. 

Merzļikins pēc pievienošanās valstsvienībai mēģinājis radīt ģimenisku atmosfēru, tērējot gan savus finansiālos līdzekļus, gan laiku, tomēr viņam tas neesot izdevies. Tāpat vārtsargs atzina, ka iepriekš, kad viņš ar sievu gaidījis pirmdzimto, publiskajā telpā saņēmis pārmetumus. Savukārt Zemgus Girgensona atteikumu izlasei sievas grūtniecības dēļ šogad Latvijas hokeja publika uzņēmusi tā kā tam būtu jābūt - bez pārmetumiem.

"Bija cilvēki, kuri teica, ka tas taču tikai bērns. Savukārt šogad, kad stāvoklī bija Zemgus sieva, neviens to pat nepieminēja. Tas bija reāli pretīgi! Tomēr teikšu vēlreiz – apkārt ir dumji cilvēki, bet, paldies Dievam, lielākā daļa no mūsu faniem ir gudri, visu saprot un vienmēr tevi atbalstīs," sacīja Kolumbusas "Blue Jackets" pirmais vārtu vīrs.

Lai gan Merzļikins rūgtuma sajūtu par aizvadīto čempionātu neslēpj, viņš atzīst, ka arī nākotnē pie iespējas centīsies palīdzēt Latvijas izlasei, jo valstsvienības kreklu uzvilkt viņam allaž esot gods.

Nākamgad pasaules čempionātā Latvija spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Šveici, Čehiju, Kazahstānu, Slovēniju, Slovākiju un Norvēģiju.

Jauno Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu Merzļikins un "Blue Jackets" sāks 13. oktobrī, viesojoties pie Karolīnas "Hurricanes". 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu