Divi vīri, abi narkomāni, cietums. "Ērkšķu" Anastasijas skaudrais dzīvesstāsts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Caur ērkšķiem uz..." dalībniece Anastasija.
"Caur ērkšķiem uz..." dalībniece Anastasija. Foto: Publicitātes foto

Divi vīri, abi narkomāni, pa vidu – cietums. Došanās peļņā uz Norvēģiju – un vēlreiz cietums. Dēls, kuru Anastasija mīl, bet... Narkotikas sabojājušas Anastasijas dzīvi. Šobrīd viņa cenšas noturēties. Vai viņai izdosies?

"Tas ir stiprāks par mani, par manu gribu, par manu bērnu, par manu māti," saka Anastasija par narkotiku postošo spēku. Viņa vaļsirdīgi stāsta, kā soli pa solim sabojājusi savu dzīvi.

Pirmais Anastasijas draugs izrādījies narkomāns, un tās bijušas tā saucamās smagās narkotikas. Sākusi lietot arī Anastasija, lai pierādītu, ka arī nav nekāda vārgule. Narkotikas ātrā tempā noveda līdz zagšanai.

"Astoņpadsmit gadu vecumā mani ielika cietumā," stāsta Anastasija.

Iznākusi no cietuma, Anastasija satika vīrieti, no kura viņai piedzima dēls. Taču arī otrais vīrietis izrādījās atkarīgs no narkotikām, un Anastasija nokļuva vēl dziļākā purvā.

"Bērns man visu laiku bija klāt, un es narkojos..." 

Bēgot no savas dzīves un sevis, Anastasija devās peļņā uz Norvēģiju, bet... no sevis aizbēgt nav viegli. Sekoja zagšana veikalos un – nākamā sodāmība.

Šobrīd Anastasija narkotikas nelieto, viņa iziet metadona jeb heroīna aizstājterapiju. Abi ar dēlu pamazām atgūst atšķirtības gados zaudēto. "Mēs tagad sākam iepazīt viens otru," saka Anastasija.

Ir grūti. Anastasija slīgst dziļā depresijā, dienām ilgi var pavadīt laiku, vienkārši guļot uz dīvāna ar mobilo telefonu rokās. Noturēties pretī narkotiku vilinājumam palīdz viņas draudzene Marija. Par Anastasijas depresiju viņa ir ļoti noraizējusies...

Šovs "Caur ērkšķiem uz…" skatāms ceturtdienu vakaros "STV Pirmā"!

Vairāk skaties 1188.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu