VIDEO ⟩ Jelgavā cietsirdīgi piekautās meitenes māte panākusi kriminālprocesa uzsākšanu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jelgavā nežēlīgi piekauta meitene.
Jelgavā nežēlīgi piekauta meitene. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Septembrī Jelgavā tika cietsirdīgi piekauta meitene. Sākotnēji Valsts policija to izskatīja kā administratīvo pārkāpumu, taču, pateicoties meitenes mātes un advokāta neatlaidībai, šis lēmums ir pārsūdzēts. Lieta tiek izskatīta Krimināllikuma ietvaros, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Sākotnēji likumsargi notikušo izskatīja kā administratīvo pārkāpumu. Tomēr ar advokāta palīdzību sagatavojot argumentu un pierādījumu bāzi, cietušās meitenes mātei Laurai izdevās panākt, lai policija lietu izskata atkārtoti - šoreiz jau Krimināllikuma ietvaros.

Tika iesniegts iesniegums Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu. Prokuratūra, izvērtējot lietas faktiskos apstākļus, pieņēma lēmumu par kriminālprocesa uzsākšanu un tālāku tās nodošanu izmeklēšanai Valsts policijai.

Jelgavas policija notiekošo šobrīd nekomentē. 

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka 12 gadus veca meitene Jelgavā tikusi nežēlīgi piekauta. Par viņu trīs gadus vecāka pusaudze ar kājām spērusi meitenei un centusies sist pa seju. Cietušās māte norāda, ka meitenes neesot bijušas pazīstamas, vēsta raidījums "Degpunktā".

Svētdien, 11. septembrī, 15 gadus vecā meitene ar kājām spēcīgi situsi jaunākajai meitenei, kura necentās aizstāvēties. Meitene tikai ar rokām aizsedza muti, lai netiktu izsisti zobi.

Kautiņš noticis kādā Lielās ielas pagalmā. Cietušās pusaudzes māte par notikušo uzzināja tikai divas stundas vēlāk, kad meita ar sadauzītu seju atnāca mājās.

Māte stāsta, ka meitene nevarēja parunāt un bija uztraukusies. Viņas seja bija uzpampusi, muti nevarēja atvērt, tāpēc steidzami braukušas uz medicīnas iestādi un izsaukušas policiju.

"Šeit nevainīgs bērns tika pataisīts vainīgu, jo kāds kādam teica, ka mana meita par kādu esot kaut ko teikusi," skaidro Laura.

Viņa uzskata, ka meitas iekšējā pasaule un ticība labajam ir sabrukusi. Laura norāda, ka meitenes savā starpā nebijušas pazīstamas.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu