Vēlēšanu rezultātus apstrīd divu partiju pārstāvji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Balsu skaitīšana 14. Saeimas vēlēšanās.
Balsu skaitīšana 14. Saeimas vēlēšanās. Foto: Zane Bitere/LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir saņēmusi trīs iesniegumus no partijas "Saskaņa" kandidātiem un trīs iesniegumus no partijas "Tautas varas spēks" kandidātiem par vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu, pavēstīja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Laura Krastiņa.

Partijas "Saskaņas" deputātu kandidāti vēlas atcelt visu vēlēšanu iecirkņu balsu skaitīšanas protokolus un organizēt balsu pārskaitīšanu par 7.sarakstu.

Savukārt viens partijas "Tautas varas spēka" kandidāts vēlas, lai tiktu atcelti vēlēšanu rezultāti un tiktu organizēta balsu pārskatīšana vairākos desmitos vēlēšanu iecirkņos.

Kā pamatojums šādam lūgumam tiek minēts iecirkņos novērotās tehniskās problēmas un apstāklis, ka novērotājiem nebija iespēja iepazīties ar vēlēšanās izmantotajām IT sistēmām.

Savukārt cits partijas "Tautas varas spēks" deputāta kandidāts divos iesniegumos apstrīd visus Saeimas vēlēšanu rezultātus ar pamatojumu, ka viņš, lai gan bijis sodīts, nav tici izsvītrots no kandidātu saraksta, kā arī tāpēc, ka "ir ticis pārkāpts 1922. gada 9. jūnijā Satversmes sapulcē pieņemtais Vēlēšanu likums".

Jau vēstīts, ka 14. Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība - 16, "Apvienotais saraksts" - 15, Nacionālā apvienība - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10 un "Latvija pirmajā vietā", kura ieguvusi deviņus mandātus.

Ne "Saskaņa", ne "Tautas varas spēks" nepārvarēja 5% barjeru un nākamajā Saeimā nebūs pārstāvētas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu