Partijas AS un NA vienojušās par kopīgu redzējumu par valdības proritātēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Partijas "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) tikšanās laikā vienojušās par kopīgu redzējumu par detalizētu krīzes vadības sistēmu, valdības prioritātēm un nacionālo politiku, ceturtdien pēc abu partiju tikšanās žurnālistiem sacīja NA līderis Raivis Dzintars.

Mums ir vienota izpratne, kā krīzes apstākļos būtu jāfunkcionē valsts varai, norādīja Dzintars.

Runājot par valdības prioritātēm, kuras partiju pārstāvju skatījumā būtu jāizvirza, NA līderis atzīmēja, ka valsts varai īpaši jāstrādā ar Latvijas konkurētspēju un ekonomisko izaugsmi, ar vienlīdzīgu reģionālo attīstību un demogrāfijas politiku - "tai ir jābūt kā būtiskai, reālai prioritātei, ne tikai formālai prioritātei valdības darbā".

Abas partijas balstās uz līdzīgām vērtībām arī attiecībā uz nacionālo politiku - uz jautājumiem valodas, pilsonības un imigrācijas jomā, stāstīja Dzintars.

Pirmajā tikšanās reizē ceturtdien partijas gan neesot paguvušas izrunāt visus jautājumus, par kuriem būs jāvienojas koalīcijas veidošanas laikā, sacīja politiķis, taču viņš pauda, ka ir pārliecinājies, ka abu pušu sapratne un gatavība sastrādāties ir ļoti augstā līmenī.

Arī AS bezpartejiskais pārstāvis un viens no līderiem Uldis Pīlēns atzīmēja, ka viņu esot patīkami pārsteidzis abpusējais sapratnes līmenis par fundamentālām lietām, tai skaitā izpratni par to, kur valsts šobrīd atrodas politiski. "Kopējā atmosfēra liecina, ka esam uz pareizā ceļa - galvenais, nezaudēt tagad ātrumu," pauda Pīlēns.

AS pārstāvis Edvards Smiltēns norādīja uz partiju viedokli, ka sabiedrība sagaida konstruktīvu un operatīvu valdības izveidošanu un tūlītēju darba sākšanu, "lai jau sāktu rūpēties par tām jomām, kurās ir krīze iestājusies jau, tēlaini izsakoties, vakar".

Deputāts Edgars Tavars (AS) sacīja, ka abu partiju vienotā attieksme ir attiecināma arī uz līdzšinējās valdības pieļautajām nepilnībām, tai skaitā Administratīvi teritoriālajā reformā. Samērā nedaudz politiķi esot apsprieduši arī vides jautājumus, Zaļo kursu, abām pusēm piekrītot, ka tā ieviešanai ir jābūt līdzsvarā ar valsts tautsaimniecības noturību, eksportspēju un konkurētspējas veicināšanu, pauda politiķis.

14. Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība - 16, AS - 15, NA - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10 un "Latvija pirmajā vietā", kura ieguvusi deviņus mandātus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu