VIDEO un AUDIO ⟩ Kā radīt komandu aiz gara laika? Saruna ar "Pa pāris kausiem" flagmaņiem Žigajevu un Kareļinu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

TVNET grupas podkāsta "Čempionu brokastis" jaunākajā sērijā viesojas Latvijas futbola personības un futbola kluba "Pa pāris kausiem"/"Betsafe" galvenais treneris Jurijs Žigajevs un ģenerāldirektors Kristians Kareļins, lai aprunātos par savu komandu un futbola "kulta" attīstīšanu Latvijā.

Žigajevs ir bijušais Latvijas izlases futbolists, kurš karjeru noslēdza 2018. gadā, bet pēc tam aptuveni pusgadu bija neziņā par savas profesionālās dzīves tālāko ritējumu.

Viņš izmēģināja laimi aģenta arodā, bet savu patieso piepildījumu atrada mediju vidē, veidojot video emuārus "Par futbolu", bet vēlāk uzsāka podkāstu sēriju "Pa pāris kausiem" (PPK).

Otrs podkāsta vadītājs ir aktieris un mūziķis Kristians Kareļins, kuru ar Juriju iepazīstināja draugs Aivars Barānovs. Tā pie alus kausa arī tapa "Pa pāris kausiem" trio.

Kristians "Čempionu brokastu" auditorijai pastāstīja, ka ideja par futbola komandas veidošanu radusies aiz garlaicības. Esot gribējies jaunu dimensiju, kurā izpausties, tāpēc nolemts veidot vienību startam valsts zemākajā iespējamajā līgā.

Futbola komandas "Pa pāris kausiem"/"Betsafe" pieteikumā jau pašā sezona sākumā bija Latvijas futbola leģenda Māris Verpakovskis, kurš gan vēl nevienu maču vienībā nav aizvadījis. Tiesa, sezona vēl nav galā. Lai gan vienība triumfēja Rīgas centra zonā, vēl būs jācīnās līgas finālturnīrā.

Pirmā cīņa jau 16. oktobrī izbraukumā pret "Tukuma" rezerves komandu, bet atbildes mačs 22. oktobrī "LNK sporta parkā".

PPK līdzjutēji jau pieraduši, ka komandas mājas spēlēs skan mūzika, smaržo gards ēdiens un iespējams iegādāties dažādus spirdzinājumus. Tas arī piesaista fanus komandai, kuras sportiskais līmenis nebūt nav no augstākajiem. 

"Daudziem īpaši atgādinu, ka tajā un tajā datumā mums spēle būs izbraukumā. Tur nebūs nekā no tā, ko varat dabūt mūsu mājas spēlēs," ar humoru teic Kristians.

Ar savu aktīvo darbošanos PPK komūnas kodols cenšas Latvijā iedzīvināt futbola fanu kultūru, apvienot dažādas mazas līdzjutēju grupiņas. Jurijs atgādina, ka futbols nesākas un nebeidzas ar 22 vīriem laukumā. Līdzjutējam tā ir atmosfēra divas stundas pirms spēles kādā pilsētas lokālā, gājiens uz stadionu, dziesmas tribīnēs, saukļi un, protams, pati spēle.

Sarunā ar Juriju un Kristianu arī par topošo seriālu, jau drīzumā gaidāmo Māra Verpakovska atgriešanos laukumā, kā arī komandas "Pa pāris kausiem"/"Betsafe" nākotnes plāniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu