Bēgot no mobilizācijas, pilsētā ieradušies ar laivām. Aļaskā aizturēti divi Krievijas pilsoņi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @CoastView10/"Twitter"

Lai izvairītos no mobilzācijas, divi Krievijas pilsoņi ar laivām ieradušies Aļaskas Svētā Lorensa salā, kur vēlāk tika aizturēti, atsaucoties uz vietējo laikrakstu "The Anchorage Daily News", vēsta "The Insider".

"Gembelas pilsētā ir aizturētas divas personas. Cik saprotu, tagad viņi atrodas Ankoridžā. Šis incidents mums bija pārsteigums, mūsu pilsētā nav pastāvīgas cilvēku plūsmas," paskaidroja Aļaskas gubernators Maiks Denlīvijs.

Gembela atrodas aptuveni 60 kilometru attālumā no Krievijas kontinentālās daļas.

Vairākas personas, kas ir informētas par situāciju, atteicās sniegt komentārus medijiem, atsaucoties uz bažām par krievu un viņu tuvinieku drošību, jo pilsoņiem, kas izvairās no mobilizācijas, draud sods.

Aļaskas ziņu avots citēja Gembelas iedzīvotājus, kuri stāstīja, ka krievi, kas ieradušies ar laivu, nepārprotami norādījuši, ka bēguši no Krievijas armijas un ka viņi izbraukuši no Krievijas ziemeļaustrumu pilsētas Egvekinotas un pa jūru nobraukuši aptuveni 480 kilometrus.

Septembra beigās tika ziņots, ka robežsargi Igaunijā aizturējuši kādu Krievijas pilsoni, kurš nelegāli šķērsojis abu valstu robežu uz SUP dēļa, lai izvairītos no mobilizācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu