VIDEO ⟩ "Strādājusi par palīgstrādnieci, norāda – padomniece." Partijas "Stabilitātei" deputāte Grevcova melojusi par savu darba vietu (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "TikTok"

Jaunievēlētā Saeimas deputāte, Glorija Grevcova no partijas "Stabilitātei!", pieķerta melojam - Centrālajai vēlēšanu komisijai apzināti iesniegusi nepatiesu informāciju par savu darbavietu, vēsta "TV3 Ziņas".

Glorija Grevcova ievēlēta 14. Saeimā kā viena no partijas "Stabilitātei" deputātēm, tomēr plašāku atpazīstamību viņa izpelnījusies ar savu darbību sociālajā vietnē "TikTok". Līdz šim viņa tur aktīvi iestājusies pret vakcināciju un kritizējusi valdības lēmumus atteikties no sadarbības ar Krieviju.

"Šis cilvēks vienpersoniski nolēma atteikties no Krievijas gāzes. Viņš ir pārliecināts, ka Norvēģija iedos mums gāzi un Lietuva padalīsies, bet pienāks ziema un neviens nedalīsies," pauda Grevcova.

Par Donbasa okupācijas atbalstīšanu Grevcova iekļauta arī ukraiņu organizācijas "Mirotvorec" melnajā sarakstā, un tagad atklājies arī tas, ka Centrālajai vēlēšanu komisijai viņa sniegusi nepatiesas ziņas par savu darbavietu. Kandidāte apgalvo, ka strādā kokapstrādes uzņēmumā SIA "Dolo". Tomēr viņas nosauktais amats uzņēmumā nemaz neeksistē.

"Taisnība ir tāda, ka viņa strādāja no 2013. gada maija līdz 2014. gada augustam. Man bija liels šoks, ka cilvēks, kurš ir strādājis par palīgstrādnieku, norāda – padomnieks," norāda SIA "Dolo" pārstāve Kristīna Lapsa.

Uzņēmums gan Grevcovai, gan partijai aicināja šo informāciju izņemt, taču tas nenotika. Melots tādēļ, ka citas oficiālas darbavietas viņai nav bijis. Ņemot vērā soctīklu aktīvistes slavu, visnepatīkamākais ir, ka uzņēmumu tagad sasaista ar prokremliski noskaņotu cilvēku.

"Tas ir ļoti nesmuki, tādu labu vārdu es varu teikt par šo visu. Man ir liels kauns viņas vietā, ne jau kā cita," norāda Lapsa.

Centrālajā vēlēšanu komisija skaidroja, ka viņi pārbauda tikai to, vai deputāta kandidātam nav sodāmība vai kādi citi apstākļi, kas liegtu kandidēt vēlēšanās. To, cik patiesa informācija ir, piemēram, par norādīto darbavietu, neviens tik tiešām nepārbauda.

"CVK pārbauda tikai tās ziņas par kandidātiem, ko likums liek mums pārbaudīt. Mums nav tiesību sarakstu iesniegšanas laikā izprasīt izziņas par visiem kandidātiem no iespējamām darba vietām, ko viņi informatīvi ir norādījuši," norāda Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Komisijā arī uzsver, ka divās nedēļās, kas atvēlētas kandidātu saraksta iesniegšanai, nemaz nepaspētu pārbaudīt vairākus tūkstošus cilvēku, līdz ar ko atliek paļauties tikai uz kandidātu godaprātu.

"Tās ziņas tiek nodotas vēlētāju izvērtēšanai, un šis kandidāts ar to riskē – šis gadījums to apstiprina –, ka tas jau nepaliks apslēpts," skaidro Bērziņa.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu