Aizdomās par dzimumnoziegumu pret nepilngadīgajiem aizturēts Carnikavas pamatskolas skolotājs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: miya227/Shutterstock

Aizdomās par dzimumnoziegumu pret nepilngadīgajiem aizturēts Carnikavas pamatskolas skolotājs. Kā drošības līdzeklis skolotājam piemērots apcietinājums. Izglītības iestādes direktors uzsver, ka šādiem cilvēkiem nav vietas skolā, un uzteic bērnus par drosmi vērsties pēc palīdzības, vēsta raidījums "Panorāma".

Valsts policija Latvijas Televīzijai (LTV) apstiprināja, ka 2. oktobrī pedagogam piemērots drošības līdzeklis -  apcietinājums, tomēr plašākus komentārus policija pagaidām izmeklēšanas sākumposmā sniegt atteicās.

Carnikavas pamatskolas direktors Raivis Pauls LTV apstiprina, ka policijā ir vērsies viņš – pēc anonīmas vēstules par skolotāja darbībām saņemšanas.

"Es saņēmu anonīmu e-pastu ar šāda veida informāciju un nodevu to tālāk Valsts policijai. Un policija rīkojās zibenīgi. (..) Mēs sadarbojamies ar policiju, un mēs paši vērsāmies policijā. Izmeklēšanas gaitā policisti ir guvuši apstiprinājumu vai apliecinājumu aizdomām. Viņam ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums – līdz tiesai," saka Pauls.

Šis nav pirmais gads, kad gados jaunais skolotājs strādā skolā. Līdz šim saņemtas sūdzības par kvalitāti viņa mācību stundu laikā. Direktors aicinājis audzēkņus neklusēt, ja pedagogs vēl kādam ir darījis pāri.

"Nevienam bērnam nav jājūtas apdraudētam skolā. Gribētos ticēt, ka nebūs daudz epizožu. No otras puses, arī gribas, ja ir epizodes, lai bērni nekautrējas runāt," piebilst Pauls.

Pašvaldības vadītājs uzsver, ka gaida izmeklēšanas rezultātus. "Viennozīmīgi tas ir ļoti satraucošs gadījums, un es ticu, ka Valsts policija to izmeklēs. Bet es varu pateikt savu personisko viedokli, ka tādi cilvēki skolā strādāt nedrīkst," uzskata Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks ("Latvijas Reģionu apvienība").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu