Dziedātāja KATŌ atklāj, ko tad īsti nozīmē šis neparastais skatuves vārds

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ kato.dzied

Latviešu dziedātāja, vokālā pedagoģe un dziesmu autore, kura plašāk pazīstama ar skatuves vārdu KATŌ, viesojoties 360TV raidījumā "Pasaki to skaļi", atklāj, ko šis vārds īsti nozīmē.

Jaunās skatuves mākslinieces īstais vārds ir Anna Zankovska, un tā viņu sauc arī ģimene un draugi. 

Bet ko tad īsti nozīmē šis neparastais skatuves vārds – KATŌ? "Tas nav ne ceļamkrāns, ne kaķis, ne arī bruņinieks no "Mio, mans Mio".

Es esmu dzirdējusi visdažādākās skaidrojuma versijas, un man tās patiesībā visas patīk. Ja nemaldos - no Baibas Sipenieces-Gavares dzirdēju, ka katō ir pasaulē spēcīgākais ceļamkrāns, - vai tas nav skaisti.

Bet patiesībā mans skatuves vārds radies no angļu valodas vārda "cut" jeb "nogriezt". Ko tad es nogriežu, tas varētu būt nākamais jautājums. Tas bija kā simbols manam karjeras pagriezienam, kad pēc lieliskas un bagātīgas pieredzes bekvokālistes lomā izlēmu, ka man pašai mūzikā ir ko teikt.

Es sapratu, ka nevēlos, lai mani liek rāmjos," paskaidroja jaunā māksliniece.

Annas dzimtā puse ir Skrundā. Māksliniece ilgi bijusi fona vokāliste citiem latviešu izpildītājiem. Šajā statusā piedalījusies arī Eirovīzijas finālā kopā ar Aminatu (2015. gadā) un Justu (2016. gadā). 2017. gadā ar dalību dziesmu konkursā "Supernova" ieguva plašāku atpazīstamību kā solomāksliniece. 2017. gada otrajā pusē viņa piedalījās mūzikas šovā "X faktors".

Kādā no braucieniem kā fona dziedātājai viņa iepazinusies ar mūzikas producentu Kasparu Ansonu, kuram parādījusi savas dziesmas — viņš novērtējis tās atzinīgi. Abi izlēmuši sadarboties. Anna nolēma savu solodziedātājas karjeru veidot kā Katō.

Debijas singls "Es gāju par tālu", kas bija radies abu sadarbībā, iznāca 2019 .gada februārī.

Vairāk skaties 1188.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu