Foto ⟩ "Daži spēlētāji izskatījās gluži kā pretinieku līmenī." Morozs pēc RFS neizšķirta pret spēcīgo "Bašakšehir"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Daži no Latvijas čempionvienības RFS futbolistiem ceturtdien UEFA Konferences līgā spēlēja pretinieces Stambulas "Bašakšehir" līmenī, pēcspēles preses konferencē uzsvēra rīdzinieku galvenais treneris Viktors Morozs.

Jau ziņots, ka RFS ceturtdien "Skonto" stadionā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 ar šī brīža Turcijas čempionāta līderi "Bašakšehir".

"Rezultāts ir labs un visvairāk man patika tas, ka strādāja mūsu plāns. To, ko bijām plānojuši, līdz noraidījumam arī realizējām. Sapratām, ka pretinieks ir ļoti spēcīgs situācijās, kad viņiem ir daudz vietas laukumā. Bija svarīgi, lai mēs nebūtu ļoti dziļi un mūsu plāns bija strādāt vidējā blokā, lai pretiniekiem nebūtu ātruma. Mums bija arī daži pretuzbrukumi, taču šajā elementā varējām izskatīties labāk. Esam ļoti labā līmenī ar ļoti kvalificētiem spēlētājiem. Varam cīnīties ar viņiem, varu teikt, ka daži spēlētāji izskatījās gluži kā pretinieku līmenī," pēcspēles preses konferencē stāstīja Morozs.

RFS maču sāka pēc sev neierastās shēmas 5-3-2, taču ar to neesot bijušas nekādas problēmas.

"Negribējām būt ļoti dziļi laukumā, kā tas būtu, ja spēlētu ar 5-4-1. Tāpat negribējām, lai pretinieku balsta pussargs daudz spēlē ar bumbu, kā arī vajadzēja pieskatīt malējos aizsargus. Skatījos UEFA Čempionu līgas maču Milānas "Inter" - "Barcelona", kur milānieši spēlēja pēc tādas pašas shēmas. Arī futbolistiem rekomendējām skatīties šo maču, jo prasības ir līdzīgas, lai gan, protams, līmenis tur ir augstāks," skaidroja Morozs.

Tikai pirmo puslaiku spēlēja RFS uzbrucējs Emersons Deusleisānu, kurš nebija gatavs aizvadīt pilnu maču.

"Tas nedaudz ietekmēja mūsu aizsardzības plānus, jo viņš ir ātrs un izturīgs. Taču arī Kevins [Frīzenbihlers] saprata visu, ko no viņa vēlamies. Patika arī tas, kā Kevins un Šima [Tomašs Šimkovičs], samainoties pozīcijām, saprata, kas bija jādara laukumā," atzina Morozs.

Citā A apakšgrupas spēlē Florences "Fiorentina" izbraukumā ar rezultātu 3:0 uzvarēja Edinburgas "Hearts".

A apakšgrupā pēc trīs spēlēm Turcijas klubam ir septiņi punkti, Itālijas komandai ir četri punkti, Skotijas vienībai - trīs punkti, un Latvijas komandai - divi punkti.

Pēc šī mača RFS 13. un 27.oktobrī viesosies Stambulā un Edinburgā, bet grupu turnīra pēdējā spēlē Rīgā 3.novembrī aizvadīs dueli ar "Fiorentina" futbolistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu