Humorists Breidaks atklāj līdz šim nezināmas detaļas par savu dzīvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Improvizācijas aktieris, "Radio SWH" rīta šova "Tik Tik Tik" vadītājs Kaspars Breidaks žurnālam "Ieva" pastāstīja, kāpēc daudzi viņu uzlūkoja kā muļķi.

Breidaks atklāja, ka improvizāciju apguvis 24 gadu vecumā Čikāgā, ASV - tieši Čikāgā aizsācies improvizācijas teātris tādā formātā, kā to pazīst pasaulē, un tur mācījušies daudzu ASV TV šovu scenāristi un vadītāji. 

Mācības ilgušas pusgadu, un Breidaks neslēpj - tas bijis dārgs prieks: "Lai tiktu mājās, nācās aizņemties naudu. Man mājās joprojām ir ierāmēti divi dolāri, ar kuriem kabatā atbraucu atpakaļ. Ļoti dārgs prieks, par mācībām un dzīvošanu samaksāju ap 12 tūkstošiem eiro, bet katrs cents bija tā vērts."

Vaicāts, vai saņēmis pārmetumus no līdzcilvēkiem par šādu izvēli, Breidaks norāda: "Nē. Uz mani gan skatījās kā uz muļķi, bet esmu pie tā pieradis."

"Tajā laikā jau biju visai pieprasīts pasākumu vadītājs, un daudziem bija izbrīns, ka izlēcu no aprites. Draugi, kuriem piespēlēju savus darbus, bija neizpratnē – kāpēc noraut stopkrānu un laisties prom? Bet es apzinājos, ka jāiegulda sevī, lai mans resurss būtu nu ne gluži neizsmeļams, bet pamatīgāks.

Gribēju bagātināt sevi. Iztērēju visus savus divu triju gadu uzkrājumus, ko biju veidojis jaunam auģikam vai pirmajam dzīvoklim, jo nolēmu – man vajag vispirms ieguldīt sevī!

Nenožēloju nevienu tur pavadīto dienu un nevienu centu," tā Breidaks.

Mācīdamies ASV, populārais improvizators zinājis, ka brauks atpakaļ uz Latviju. "Var jau būt, ka lielai daļai cilvēku Amerika ir sapņu un iespēju zeme, bet mana iespēju zeme ir Latvija. Pie mums var realizēt lielas, foršas lietas un izdarīt to stipri ātrāk nekā tur," pauž Breidaks.

Viņš gan uzsver, ka Latvijā viņam neesot nekādu lielo ambīciju, taču viņš koncentrējas uz procesu – vai viņam patīk to darīt. "Tas būs skaļi teikts, bet – es zinu un ticu, ka ļoti labi improvizēju. Taču zinu arī to, ka cilvēki nekad to tā ļoti nenovērtēs," saka Breidaks, kurš mācībās ieguldīto naudu šobrīd ir atpelnījis.

Pilnu interviju ar Kasparu Breidaku lasi žurnāla "Ieva" 5. oktobra numurā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu