Divus ventspilniekus sodīs par policijas nepamatotu izsaukšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas auto. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas auto. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Ventspilī šonedēļ divas dienas pēc kārtas saņēma nepamatotus izsaukumus no divām personām, par ko likumsargi sākuši administratīvo pārkāpumu procesus.

4. oktobrī ap pulksten 23.00 Valsts policijā saņemta informācija, ka Ventspilī kādā īpašumā tiek fiziski iespaidota sieviete. Likumsargi devās uz īpašumu, kur sastapa vīrieti un sievieti – abi atradās alkohola reibumā. Sarunā sieviete atzinās, ka vīrietis viņu nav fiziski iespaidojis un policiju viņa izsaukusi tāpēc, ka bijusi uz viņu dusmīga.

Savukārt 5. oktobrī ap pulksten 07.00 Valsts policijā saņemta informācija, ka vīrietis, atgriežoties dzīvesvietā no darba, konstatējis, ka mājai ir izsists logs.

Likumsargi arī šajā gadījumā konstatēja, ka īpašumā atradās divas personas – zvanītājs un mājas īpašnieks. Abi vīrieši atradās alkohola reibumā un zvanītājs atzinies, ka darbā nav bijis, kā arī, lai gan logs ir bojāts senāk, mājas īpašnieks nav policiju par to informējis un pretenziju viņam par to nav.

Abos gadījumos zvanītājiem tika izskaidrota pārkāpuma būtība un sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi. Saskaņā ar Administratīvo sodu likumu par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā, par policijas nepamatotu izsaukšanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no 35 līdz 140 eiro.

Valsts policija atgādina, ka operatīvo dienestu izsaukšana paredzēta situācijās, kad ir nepieciešama tūlītēja palīdzība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu