Krievijas patriarhs aicina aizlūgt par kara noziedznieku Putinu viņa 70. dzimšanas dienā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Pareizticīgo baznīcas patriarhs Kirils aicinājis Krievijas iedzīvotājus divas dienas lūgties par Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu saistībā ar viņa dzimšanas dienu, vēsta Krievijas medijs "Meduza".

Kara noziedzniekam 7. oktobrī aprit 70 gadi. Maskavas patriarhāta izplatītajā Kirila paziņojumā pausts aicinājums "lūgties par Krievijas valsts galvas veselību".

Tikmēr 8. oktobrī Krievijas baznīcās izskanēs "īpaši aizlūgumi par prezidenta veselību" un tikšot "skaļi sludināta Putina daudzgadība".

Kirils sacīja, ka pats Dievs ir iecēlis Putinu pie varas, lai viņš uzņemtos atbildību par valsti un viņam uzticēto cilvēku likteņiem.

Kirils cildināja Putinu par Krievijas tēla pārveidošanu, valsts suverenitātes un aizsardzības spēju stiprināšanu un nacionālo interešu aizsardzību.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien neizslēdza iespēju, ka nākammēnes G20 samitā Indonēzijā varētu tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Dzīvosim, redzēsim," sacīja prezidents, atbildot uz žurnālista jautājumu, vai viņš izmantos samitu Bali, lai runātu tieši ar Putinu.

Arī Baltais nams iepriekš norādījis, ka šāda tikšanās nav izslēgta.

Tiesa gan, Baidena un Putina plāni attiecībā uz Bali samitu vēl nav apstiprināti, un Baltais nams iepriekš norādījis - ja Putins piedalīsies G20 sanāksmē, tajā būtu jāpiedalās arī Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim, kaut arī Ukraina nav G20 valsts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu