Vēl viena drūma diena futbolā - Argentīnā asaru gāzes radītajā haosā tribīnēs miris futbola fans

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Futbola fani Buenosairesas stadionā
Futbola fani Buenosairesas stadionā Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien, 6. oktobrī, traģiski noslēdzies Argentīnas futbola līgas mačs starp "Gimnasia La Plata" un "Boca Juniors" komandām.

Vēl nav apritējusi nedēļa kopš traģiskajiem notikumiem Indonēzijas futbola līgā, kad mačā starp "Arema FC" un "Persebaya Surabaya" izdzisa kopumā 131 fana dzīvība. Toreiz haoss stadionā radās pēc tam, kad policija pūļa kontroles nolūkos izmantoja asaru gāzi.

Līdzīgs scenārijs izvērties arī Argentīnas futbola līgas mačā starp "Gimnasia La Plata" un "Boca Juniors" vienībām. Mačs tika apturēts jau devītajā minūtē, jo apmeklētāji izskrēja laukumā, mēģinot atrast izeju no stadiona pēc tam, kad policija pūļa kontroles nolūkos sāka izmantot asaru gāzi.

Policisti pie asaru gāzes izmantošanas ķērās pēc tam, kad jau tā pārpildītajā stadionā mēģināja iekļūt fani. Asaru gāze iekļuva arī stadionā, kā rezultātā piesegt sejas spiesti bija arī futbolisti.

Diemžēl, mēģinot izkļūt no stadiona, izdzisa arī kāda fana dzīvība. Buenosairesas varas iestādes ziņo, ka mirušais fans burzmā saskāries ar sirds problēmām.

Foto: Reuters/ScanPix

"Gimnasia La Plata" futbolists Leonardo Moraless atklāja, ka cietis arī viņa dēls.

"Mans divus gadus vecais dēls nespēja elpot. Mēs bijām izmisuši, jo uztraucāmies par cilvēkiem tribīnēs. Aizvadījām parastu futbola maču, bet rezultātā bijām spiesti uztraukties par savu tuvinieku dzīvībām," ESPN citē Moralesu.

"Gimnasia La Plata" oficiālā paziņojumā pieprasīja notikušā izmeklēšanu. Tiek ziņots, ka, iespējams, apjukums pie stadiona ieejas radies tāpēc, ka uz spēli tika pārdotas vairāk biļešu nekā konkrētajā stadionā ir vietu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu