"Atgrieza cilvēkus mājās." Krievijas amatpersonas slavē Putinu viņa 70. dzimšanas dienā (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: EPA/Scanpix

Amatpersonas Krievijā piektdien, 7. oktobrī, cildina kara noziedznieku Vladimiru Putinu viņa 70. dzimšanas dienā, slavējot, ka viņš pārveidojis Krievijas tēlu un atgriezis cilvēkus mājās.

Krievijas amatpersonas piektdien cildinājušas prezidentu Vladimiru Putinu viņa 70. dzimšanas dienā, slavējot viņa lomu mūsdienu Krievijas vēsturē.

Tikmēr Oslo šī gada Nobela Miera prēmija piešķirta baltkrievu cilvēktiesību aktīvistam Aļesam Beļackim, Krievijas cilvēktiesību aizsardzības centram "Memoriāls" un Ukrainas Pilsonisko brīvību centram (CCL) par viņu centieniem dokumentēt cilvēktiesību pārkāpumus.

Norvēģijas Nobela komiteja vēlas, lai šī balva izgaismo to, kā "pilsoniskā sabiedrība un cilvēktiesību aizstāvji tiek apspiesti Krievijā".

Komentējot Putina apaļo jubileju, Krievijas pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils sacīja, ka pats Dievs ir iecēlis Putinu pie varas, lai viņš uzņemtos atbildību par valsti un viņam uzticēto cilvēku likteņiem.

Kirils cildināja Putinu par Krievijas tēla pārveidošanu, valsts suverenitātes un aizsardzības spēju stiprināšanu un nacionālo interešu aizsardzību.

Krievijas pareizticīgās baznīcas galva novēlēja Putinam veselību un ilgu mūžu, un aicināja ticīgos visā valstī aizlūgt par prezidenta veselību.

Kirils, kurš ir Krievijas pareizticīgās baznīcas līderis kopš 2009. gada, ir aktīvi atbalstījis Krievijas iebrukumu Ukrainā. Viņam ir tuvas attiecības ar Putina valdību.

Putinu dzimšanas dienā apsveikusi virkne Krievijas amatpersonu, tai skaitā Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs, kurš novēlēja Putinam labu veselību, ilgu mūžu un panākumus.

"Putins ir mainījis Krievijas pozīcijas pasaulē un padarījis to par valsti, ar kuru jārēķinās!" video apsveikumā sacīja Kadirovs.

Krievijas parlamenta spīkers Vjačeslavs Volodins vietnē "Telegram" norādīja: "Ja ir Putins, ir Krievija."

Pie Kremļa piektdien par godu Putina jubilejai notika zibakcija, kurā piedalījās aptuveni 40 cilvēki no 20 dažādām etniskajām grupām, kas pārstāvētas Krievijā.

Putinu jubilejā apsveica arī Krievijas ieceltie vietvalži okupētajās Ukrainas teritorijās.

Maskavas ieceltās Zaporižjas apgabala administrācijas vadītājs Jevgeņijs Baļickis vietnē "Telegram" paziņoja, ka, pateicoties Putinam un Krievijas tautai, Zaporižjas apgabals kļuvis par daļu no Krievijas un apvienojies ar savu ģimeni.

Maskavas ieceltais Doneckas vietvaldis Deniss Pušiļins sacīja, ka Doneckas iedzīvotājiem Putina vārds vienmēr saistīsies ar svarīgāko notikumu mūsdienu vēsturē - atgriešanos mājās.

Ukraina un Rietumi neatzīst Krievijas noorganizēto pseidoreferendumus Ukrainā un Putina centienus anektēt okupētās Ukrainas teritorijas, uzskatot to par pilnīgi pretlikumīgu rīcību, kas ir klajā pretrunā starptautiskajām tiesībām.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu