Putina superjahta aizguvusi jaunu nosaukumu no plēsoņdelfīna (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieka Vladimira Putina superjahta "Graceful".
Kara noziedznieka Vladimira Putina superjahta "Graceful". Foto: Reuters/ScanPix

Kara noziedznieka Vladimira Putina superjahta septembra beigās manīta pie Igaunijas krastiem, un to pavadīja Krievijas krasta apsardzes kuģis. Jahtai arī nesen ir mainīts nosaukums, vēsta izdevums "Forbes".

Putina otrā lielākā superjahta pie Igaunijas krastiem manīta 25. septembrī. Tās vērtība ir 119 miljoni ASV dolāru un garums - gandrīz 82 metri. Tās oficiālais nosaukums bija "Graceful", taču tagad tā ir pārdēvēta par "Kosatku" jeb zobenvali. 

Jahta Baltijas jūrā pārvietojās uz Sāmsalu Igaunijā. Attēlos redzams, ka to pavada bruņots Krievijas krasta apsardzes kuģis. Iespējams, jahta bija ceļā uz Sanktpēterburgu. Šobrīd nav zināms, kad tika nomainīts superjahtas vārds un kad tā atstājusi Kaļiņingradu.

Zināms, ka pirms septiņiem mēnešiem jahta no Vācijas devās uz Kaļiņingradu.

Kara noziedznieka Vladimira Putina superjahta "Graceful".
Kara noziedznieka Vladimira Putina superjahta "Graceful". Foto: @IuliiaMendel/Twitter.com

"Kosatka" Hamburgas ostu atstāja 7. februārī - 17 dienas pirms Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā. ASV 2. jūnijā "Kosatkai" kopā ar vēl trīs Putina jahtām noteica sankcijas. 

Krievijas valdības pārstāvji situāciju nav komentējuši. 

Jahtā atrodas peldbaseins, kuru var pārvērst teātrī un deju grīdā, uz jahtas ir helikoptera laukums un naktsmītnes 12 viesiem. Vīna krātuvē iespējams uzglabāt 400 vīna pudeles.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu