Honkonga piedāvā pusmiljonu bezmaksas aviobiļešu, lai pievilinātu tūristus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidojums virs Honkongas.
Lidojums virs Honkongas. Foto: Lina Mo/Shutterstock

Pirms pandēmijas aptuveni 56 miljoni tūristu gadā apmeklēja Honkongu. Valstī ir atcelta prasība ievērot karantīnu viesnīcās, kā arī ir plānots piešķirt 500 000 bezmaksas aviobiļešu, lai veicinātu tūrismu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šo biļešu vērtība lēšama ap 254,8 miljoniem ASV dolāru.

2020. gadā Honkongas lidostas pārvalde iegādājās aptuveni 500 000 aviobiļešu no vietējām aviokompānijām kā daļu no palīdzības paketes, lai atbalstītu aviācijas nozari. Biļetes tiks piešķirtas gan ārvalstu tūristiem, gan vietējiem iedzīvotājiem.

Plašāka informācija tiks paziņota, kad ar aviokompānijām tiks noslēgti nepieciešamās formalitātes. 

Vienā brīdī pandēmijas laikā Honkonga noteica iebraucējiem 21 dienas ilgu karantīnu viesnīcā, kas jāapmaksā par saviem līdzekļiem. Ieceļošana bija atļauta tikai Honkongas iedzīvotājiem.

Karantīnas periods tika samazināts no septiņām dienām uz trim, un 26. septembrī tika oficiāli atcelts. Vietējie iedzīvotāji aviokompāniju vietnēs rezervēja lidojumus.

Lai gan karantīna viesnīcās ir atcelta, Honkongas apmeklētājiem ir noteikti dažādi ierobežojumi pirms un pēc ierašanās.

Starptautiskajiem ceļotājiem pirms ieceļošanas un lidojuma ir jāiesniedz vakcinācijas sertifikāts, kā arī negatīvs Covid-19 PĶR tests un ātrais antigēna tests.

Kad ir dota atļauja ieceļot valstī, trīs dienas ir jāveic paškontrole un novērošana - ir aizliegts ēst restorānos un apmeklēt bārus.

Apmeklētājiem arī jāveic PĶR testi otrajā, ceturtajā un sestajā dienā pēc ierašanās, kā arī antigēnu testi katru dienu septiņu dienu periodā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu