"Liepājas" basketbolistiem pirmā neveiksme LIBL

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Liepājas" basketbolisti
"Liepājas" basketbolisti Foto: Facebook: Liepājas Basketbols

Piektdien, 7. oktobrī, "Liepāja" basketbolisti izbraukumā piedzīvoja šajā sezonā pirmo zaudējumu "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgā (LIBL).

Liepājnieki izbraukumā ar rezultātu 71:75 (18:12, 22:12, 12:23, 19:19) piekāpās Raplas "Avis Utilitas", ciešot pirmo sakāvi trīs aizvadītās spēlēs.

"Liepāju" no zaudējuma neglāba Renārs Birkāns, kurš guva 14 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles, kamēr vēl 13 punktus pievienoja Arnolds Helmanis un Ričards Daniels Vanags.

Pretinieku komandā, kuras treneru kolektīvā ir Latvijas speciālists Gatis Justovičs, Tailers Čīzs ar 20 punktiem bija rezultatīvākais, bet Obrads Tomičs, gūstot 16 punktus un izcīnot 12 atlēkušās bumbas, tika pie "double-double".

"Liepāja" sezonas pirmajā mačā uzvarēja "VEF Rīga", bet pēc tam izbraukumā ar 94:90 papildlaikā pārspēja Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Tikmēr citā spēlē "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" savā laukumā ar rezultātu 58:115 (16:28, 10:32, 17:26, 15:29) piedzīvoja sagrāvi pret Slobožanskas "Prometey".

Valmieriešu rindās rezultatīvākais ar 20 gūtajiem punktiem bija Edgars Kaufmanis, kamēr vēl 11 punktus pievienoja Tervels Beks.

"Prometey" vienībā 26 punktus sakrāja Džans Klavels, un ar 16 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Ondrejs Bolvins.

Savukārt divu Igaunijas komandu duelī Dāvja Geka pārstāvētā "Parnu Sadam" izbraukumā ar rezultātu 92:90 (26:20, 23:24, 18:27, 25:19) guva panākumu pār Mārča Vītola "Keila".

Geks laukumā bija 22 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā guva 11 punktus, bet rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Trojs Bērnijs, kurš guva 17 punktus.

"Keila" vienībā Vītols uz laukuma pavadīja 31 minūti un 21 sekundi, kuru laikā guva 11 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, tika pie septiņām rezultatīvām piespēlēm, vienas pārtvertas bumbas, trīs rezultatīvām piespēlēm, sešas reizes izprovocēja pretinieku sodus, noslēdzot spēli ar otro labāko efektivitātes koeficientu komandā (21).

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", Hābnēmes "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacentīsies arī Ukrainas komanda "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalīsies pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu