Nolemta 2023. gada "Eirovīzijas" norises vieta (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Eirovīzija".
"Eirovīzija". Foto: Review News/Shutterstock

2023. gada starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija" tiks rīktos Liverpūlē, paziņots mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Augustā tika paziņots, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss norisināsies vienā no septiņām lielajām pilsētām ārpus Londonas. Tika apsvērtas tādas pilsētas kā Birmingema, Glāzgova, Liverpūle, Līdsa, Mančestra, Ņūkāsla un Šefīlda.

Šogad starptautiskajā dziesmu konkursā uzvarēja Ukrainas pārstāvji - grupa "Kalush Orchestra" - ar dziesmu "Stefania", taču Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ tika nolemts konkursu nākamgad rīkot Lielbritānijā, kas šogad konkursā ierindojās otrajā vietā.

Iepriekš ziņots arī tas, ka 22. septembrī tika dots starts dziesmu pieteikšanai Latvijas Televīzijas autoru un dziesmu izpildītāju konkursam "Supernova". Uzvarētājs iegūs iespēju nākamā gada maijā pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Lielbritānijā.

Konkursā aicināti piedalīties izpildītāji, autori un producenti, kuri sasnieguši 16 gadu vecumu. Gaidīti solistu, duetu un grupu (līdz sešiem dalībniekiem) pieteikumi. Konkursa nolikums paredz, ka ārvalstu pilsoņi drīkst piedalīties konkursā kā dziesmu vārdu autori, mūzikas autori vai fonogrammas producenti.

Iesniegtā dziesma nedrīkst būt publicēta vai atskaņota (arī dzīvajā izpildījumā) publiskos pasākumos pirms 2022. gada 1. septembra.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu