Svētdien pie "Origo" un Ķengaragā varēs nodot bīstamos sadzīves atkritumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien divās Rīgas apkaimēs - Centrā un Ķengaragā - rīdzinieki varēs bez maksas nodot pārstrādei bīstamos sadzīves atkritumus, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Iedzīvotāji varēs nodot tādus sadzīves atkritumus kā eļļas, eļļas filtru atkritumus, laku un krāsu atkritumus, dzīvsudraba atkritumus, luminiscētās spuldzes, organiskos šķīdinātājus, neizlietotus ārstnieciskos preparātus, ķimikālijas, izlietotās baterijas, printeru un kopētāju izlietotās kasetes, piesārņoto taru un citus. Savukārt nevarēs nodot, piemēram, elektropreces un šīferi.

Šodien atkritumus varēs nodot Centrā - no plkst.10 līdz 14 Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra "Origo" un Ķengaragā - no plkst.15 līdz 19 pie tirdzniecības centra "Dole".

Lai iedzīvotājiem radītu ērtu iespēju atbrīvoties no bīstamajiem sadzīves atkritumiem, Rīgas pašvaldība sadarbībā ar SIA "ALL Recycling" akciju rīkos līdz 22.oktobrim vienpadsmit Rīgas apkaimēs.

Nākamās nedēļas nogalē atkritumus varēs atkal nodot Teikā, Purvciemā, Ziepniekkalnā un Āgenskalnā, bet pēc tam akcija tupināsies Andrejsalā-Pētersalā, Vecmīlgrāvī un Dreiliņos.

Akcijas laikā savāktie bīstamie sadzīves atkritumi tiks nogādāti "ALL Recycling" videi kaitīgo preču pārstrādes centrā, kur tos utilizēs.

Ar bīstamo sadzīves atkritumu nodošanas mobilitātes akcijas palīdzību Rīgas pašvaldība atgādina, ka galvaspilsētā ir izveidots bezmaksas videi kaitīgo preču pieņemšanas punktu tīkls, kurā iedzīvotājiem ikdienā ir iespēja nodot bīstamos sadzīves atkritumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu