Putins apsūdz Ukrainu uzbrukumā Krimas tiltam, nosaucot to par "terorismu" (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Kara noziedznieks Vladimirs Putins ir apsūdzējis Ukrainu uzbrukumā tiltam uz Krievijas anektēto Krimu, sakot, ka tas ir "terorakts", vēsta raidsabiedrība BBC.

Putins tikšanās laikā ar Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītāju Aleksandru Bastrikinu sacīja, ka Ukrainas izlūkdienestu mērķis ir bijis iznīcināt ārkārtīgi svarīgu Krievijas civilās infrastruktūras daļu.

Krievijas amatpersonas ziņo, ka sprādzienā uz tilta gājuši bojā trīs cilvēki.

"Upuri atradās netālu esošajā automašīnā, kad uzsprāga kravas automašīna," ziņo Krievijas amatpersonas.

"Sprādziena autori, vainīgie un sponsori ir Ukrainas slepenie dienesti. Nav šaubu, ka tas ir terorakts, kura mērķis ir iznīcināt Krievijas kritisko civilo infrastruktūru," apgalvoja Putins.

"Krievijas un dažu ārvalstu pilsoņi ir palīdzējuši sagatavot uzbrukumu," paziņoja Bastrikins.

Jau ziņots, ka sestdien, 8. oktobrī, ap plkst. 6 uz Krimas tilta Kerčā noticis sprādziens, kas iznīcināja dzelzceļa daļas un arī autoceļa posmu.

Tilts ir vienīgais transporta savienojums starp Krieviju un Krimas pussalu. Tas ir bijis nozīmīgs Krievijas armijas apgādes ceļš.

19 kilometrus garais Krimas tilts tika izbūvēts pēc tam, kad 2014. gadā Krievija anektēja Ukrainas pussalu. Automašīnu un autobusu satiksme pa to tika sākta 2018. gada 16. maijā, kravas automašīnu satiksme - tā paša gada 1. oktobrī. Savukārt pasažieru vilcieni pa tilta dzelzceļa daļu kursēt sāka 2019 gada 25. decembrī un kravas vilcieni kursē kopš 2020. gada 30. jūnija.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu