"Tas pats, kas tēvam." Grāmatā atklāj aktiera Harija Liepiņa dēla pēkšņās nāves iemeslu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Mudītes Šneideres un Harija Liepiņa dēla Āra Liepiņa grāmatā "Atpakaļ. Uz gaismu" aprakstīti ne tikai atmiņu stāsti par sadzīvošanu ar psihisku slimību, bet atklāts arī Āra nāves cēlonis.

Ārsts Sandis Stepiņš grāmatā raksta, ka Liepiņš aizgājis ar sirdi. "Sekcijas protokolā kā nāves cēlonis minēta ateroma. Tas nozīmē, ka viņam bija ļoti nopietna koronāro asinsvadu ateroskleroze - asinsvadi aizkaļķojušies, un viena no koronārajā artērijā esošajām pangām kādā brīdī vienkārši nosprostoja asinsvadu - sirds muskulis nonāca skābekļa badā un sāka atmirt - tas izprovocēja aritmiju (tā saukto kambaru fibrilāciju), tāpēc sirds pārtrauca pumpēt asinis, un viss - gaisma šaisaulē izslēdzās uz mūžiem.

Tas pats, kas tēvam.

Tēvs arī nomira ar sirdi - sirds nofibrilēja, airējot laivu Ventā. Diemžēl negadījās līdzās cilvēks ar defibrilatoru, kas atsistu normālu ritmu atpakaļ (tas gan neizdodas vienmēr)," grāmatā raksta Stepiņš.

"Šķiet, ka sirds problēmas gan Ārim varētu būt no tēva mantotas, jo tās mēdz iedzimt (..). Savu provocējošu lomu tajā liktenīgajā dienā varēja nospēlēt arī darbs saldētavā, bet to vairs precīzi nepateiks neviens..." teikts grāmatā.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Āris Liepiņš pēkšņi mira 59 gadu vecumā pagājušā gada 23. aprīlī Skotijā, Livingstonā. Liepiņš ir Dailes teātra aktieru Mudītes Šneideres un Harija Liepiņa dēls. 17 gadus viņš nostrādāja TESCO noliktavā - saldētavā par kravas mašīnas vadītāju un personāla treneri.

Jaunība, kurai bija jābūt vitāla spara un gaišu nākotnes cerību cauraustai, Ārim pagāja pastāvīgā nomāktībā un neziņā, vai vispār dzīve viņam sniegs jelkādu piepildījumu un gandarījumu. Liktenis Ārim uzspieda ilgstošu mentālas neveselības drāmu, kura laupīja izredzes baudīt jaunību tā, kā tas pienāktos un kā to pelnījis katrs cilvēks savas dzīves vasaras plaukumā.

Grāmata "Atpakaļ. Uz gaismu" – atmiņu stāsti par sadzīvošanu ar psihisku slimību, dzīvīgi un spilgti psihiatriskās slimnīcas pacientu, ārstu un pārējā personāla apraksti un pārdomas par dzīvi.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu