Krievijas kontaktu dēļ Vācijas informācijas drošības biroja vadītājs var tikt atcelts no amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas karogs. Ilustratīvs attēls.
Vācijas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: David Remis Diez/Shutterstock

Vācijas Federālā informācijas drošības biroja vadītājs Arne Šēnboms, visticamāk, tiks atcelts no amata, jo pastāv aizdomas par viņa sakariem ar Krievijas specdienestiem, vēsta vairāki Vācijas mediji.

Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere gatavojas atrast Šēnbomam aizvietotāju, atsaucoties uz saviem avotiem, pirmdien vēsta izdevums "Bild". To apstiprinājuši arī avoti izdevumiem "Handelsblatt" un "Der Spiegel".

Mediji vēsta, ka Fēzere plāno, cik drīz vien iespējams, atstādināt no amata līdzšinējo Vācijas Federālā informācijas drošības biroja vadītāju, kura uzdevumos ietilpst Vācijas kibertelpas aizsardzība pret hakeru uzbrukumiem. Tāpēc viņa atteikusies piedalīties 13.oktobrī paredzētajā biroja 2022.gada darbības pārskata prezentācijā un preses konferencē.

Pēc mediju domām, neapmierinātība ar Šēnbomu radusies pēc televīzijas kanāla ZDF izmeklēšanas, saskaņā ar kuru amatpersona, iespējams, sazinājusies ar biedrību "Cyber-Sicherheitsrat Deutschland", kas, pēc žurnālistu rīcībās esošās informācijas, ir saistīta ar Krievijas specdienestiem.

Taču Vācijas likumu nianšu dēļ Šēnbomu nevar vienkārši atbrīvot no amata, tāpēc viņš, visticamāk, tiks pārcelts uz citu departamentu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu